Kahramanmaraş'taki depremzedeler konutlarına kavuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin birinci yılında deprem bölgesindeki illeri ziyaret ederek depremzede ailelere konutlarını teslim ediyor. Bugün Kahramanmaraş'ı ziyarete edecek olan Erdoğan, buradaki depremzedelere de tamamlanan konutların teslimini yapacak.

Kahramanmaraş'taki depremzedeler konutlarına kavuşuyor
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesi olan Hatay ve Gaziantep'in ardından, bugün de Kaharmanmaraş'ı ziyaret ederek depremzedelerle bir araya gelecek.

Kahramanmaraş'taki yeniden imar çalışmalarını inceleyecek olan Cumhurbaşkanı, burada 'Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne de katılacak.

2 AYDA 75 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Kahramanmaraş'ta 8 bin 122'si il ve ilçe merkezinde, bin 167'si kırsalda olmak üzere toplam 9 bin 289 deprem konutu için bugün kura çekilecek.

Hatay ve Gaziantep'teki konutlarla birlikte, hak sahiplerine teslim edilen deprem konutlarının sayısı 27 bin 262'ye ulaşacak.

Edinilen bilgilere göre, 2 ay içerisinde deprem bölgesindeki illerde toplam 75 bin konut, hak sahiplerine teslim edilecek. Bu sayının yıl sonuna kadar 200 bine çıkması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'taki törenin ardından Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'ı da ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.