Mide kanseri nasıl oluşur (4) Önleyebilir miyiz?
Sürekli tekrarlanan bu işlemler sonucunda, “reflü, mide tembelliği, mide ekşimesi, mide yanması, gastrit ve ülser” gibi şikayetler belirmeye başlar. Mide asidinin uzun süreli düşük olmasının gastrit ülser ya da mide kanseri oluşumunda etkili olduğu düşünülmektedir. Çünkü yapılan birçok araştırma da “mide kanserli kişilerde mide asidi seviyesinin düşük olduğu ortaya çıkmıştır.”
Mide şikayetleri başladığında, karbonat veya soda gibi yapay içecekler yahut kimyasal pastiller kullanarak mideyi geçici olarak rahatlatıp “fabrika ayarlarını” bozmak yerine, daha hastalıkların başlangıcında müdahale edilerek şikayet nedenleri ortadan kaldırılmalıdır.
Hiçbir mide doğrudan kanser olmaz. Yaptığımız beslenme hataları nedeniyle “önce mide şikayetleri ortaya çıkar. Yani kanser olmadan önce yukarıda saydığımız şikayetlerin herhangi biri ya da birkaçı ile değişik şekillerde birçok kez mutlaka ikaz ediliriz.
Tabii midedeki ekşime ile ülser ya da kanser teşhisi arasında çok uzun yıllar olduğu için, vatandaş olarak “hastalığın başlangıcı ile sonucu arasında pek bağlantı kuramayız.” Çünkü şikayetlerin her birini ayrı ayrı hastalık olarak kabul edip, ayrı ayrı tedavi edilmemiz gerektiğine inanırız.
Eğer midemizde ekşime özellikle gastrit başladığı anda, beslenme hatalarımızı düzelterek “mide asit salgısını dengeleyecek doğal gıdalar ile beslenir, midede ki iltihabı yok edecek bitkisel yağlar ve bitki karışımları kullanırsak” midemizin çok kısa sürede normale dönerek şikayetlerimizin ortadan kalkacağını, ülser ya da kanser gibi çok daha ciddi hastalıklardan uzak olacağımızı görürüz. Çünkü mide duvarımız “fabrika ayarlarımız gereği yaklaşık üç günde bir kendisini yeniler.
Yeni haftanın yeni umutlara vesile olması dileğiyle…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.