CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ‘Burcu Köksal krizi’ sonrası yeni hamle: Taahhütname

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilecik İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, yarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğunu hatırlatarak, CHP Kadın Kollarının bu özel günü kadın hakları mücadelesi için önemli bir adım olarak değerlendirdiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ‘Burcu Köksal krizi’ sonrası yeni hamle: Taahhütname
Yayınlanma:

Özel, CHP'nin yerel yönetimlerde eşitlik politikası belgesi niteliğinde bir taahhütname hazırladığını vurgulayarak, bu taahhütnameyle belediye başkanlarının toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele edeceklerini ve belediye hizmetlerinde herkese eşit hizmet sunacaklarını taahhüt ettiklerini dile getirdi.

Dün Afyon'da Burcu Köksal’ın DEM Parti açıklamalarına yönelik de konuşan Özel, bir adayın sorulan bir soruya verdiği cevabın fırsatçılar tarafından yanlış anlaşıldığını ve bu konunun uzun süre tartışıldığını ifade etti. Ancak CHP'nin uzun süredir hazırlıklarını yürüttüğü eşitlik politikası belgesiyle bu konuda duyarlılığını ve hazırlıklarını gösterdiğini belirtti.

Bilecik'te CHP'nin Adayı Melek Mızrak Subaşı'nın önde göründüğü ve kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesine yönelik çabaların sürdürdüğünü dile getiren Özel, bu taahhütnameyi adaylarına takdim ettiğini ve imzalamalarını istediğini söyledi.

Aynı zamanda ilçe ve belde belediye başkan adaylarının da bu taahhütnamede yer alan prensipleri imzalayarak kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesine destek verdiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.