Enginyurt: Biz fakirin, çiftçinin, emekçinin yanında olacağız

DP Etimesgut İlçe Başkanlığı’nın kahvaltılı toplantısına katılan Cemal Enginyurt’tan, AK Parti iktidarına sert eleştiri. Enginyurt, “Böyle bir yönetim ülkemize hak mıdır? Diyoruz ki artık bir olma, beraber olma zamanadır” dedi.

Enginyurt: Biz fakirin, çiftçinin, emekçinin yanında olacağız
Yayınlanma:
Güncelleme:

DP Etimesgut İlçe Başkanlığı’nın kahvaltılı toplantısına katılan Cemal Enginyurt’tan, AK Parti iktidarına sert eleştiri. Enginyurt, “Böyle bir yönetim ülkemize hak mıdır? Diyoruz ki artık bir olma, beraber olma zamanadır” dedi.

Demokrat Parti Etimesgut İlçe Başkanlığının düzenlediği kahvaltı programında Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Etimesgut’ta bulunan muhtarlar ve gazetecilerle bir araya geldi. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Enginyurt’a vatandaştan da yoğun ilgi vardı. Düzenlenen programda Cemal Enginyurt’un yanı sıra DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı İl yönetimi, Etimesgut İlçe Başkanı Eyüp Ural ve ilçe teşkilatı, Etimesgut mahalle muhtarları, çok sayıda vatandaş ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen programda esnafın son zamanlarda hızla artan elektrik zamlarından dolayı şikayeti dikkat çekti.

BİZ BUNLARA KARŞIYIZ

Cemal Enginyurt kahvaltılı programda şu ifadelere yer verdi; Atatürk’ün onur anıtına iki tane kendini bilmez saldırıyor her şeye lafı olan Sayın Cumhurbaşkanı tek laf etmiyor. Sözcüsü konuşuyor Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına saldıran alkolikleri kınıyoruz diye. Zaten işinize geldi mi ya mensup oluyorlar ya da alkolik oluyorlar. Ama Sayın Cumhurbaşkanına laf söylediğinizde gecenin ikisinde evinden alıyorsunuz. İşte biz bunlara karşıyız.

cemal-enginyurt.jpg

ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKIN

“Ankara’nın çevresi çiftçi bölgesi. Çiftçi battı. Polatlı’da arsanın dönümü 10 bin lira darbı gübresinin tonu 15 bin lira. Nasıl ekecek, nasıl biçecek yapamayacak. Çiftçiye sahip çıkın diyoruz” diyen Enginyurt, “Akaryakıt ekim ayında 7 lirayken 15 lira oldu. Çözümü bulmuşlar bu millet sesini çıkarmadıkça diyorlar ki problem yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne göre sıkıntının kaynağı belli aslında CHP. Bu CHP oldukça ülkenin düzelme şansı yok, CHP oldukça elektriğe zam yapılacak, doğalgaz artacak, akaryakıt artacak diyorlar. Ya insaf 20 yıldır ülkeyi AK Parti yönetiyor 40 yıldır iktidar olmamış CHP’ye pislik atıyorlar. Artık yönetemiyorsunuz neden anlamak istemiyorsunuz. Millete gidip bir derdini dinleseniz ya AK Partiye 18 yıldır oy verene bir sorun memnun musun deyin. KPS de 96 almış bir öğretmenin mülakatta elenip 50 puan almış birisinin torpille işe girmesinin hesabını verseniz ya. Milyonlarca genç işsizlikten intihar noktasına geldi bir sahip çıksanız ya. Yok, biz onları mutlu ettik diyorsunuz, ne yaptınız asgari ücrete % 50 zam yaptık yani 4250 TL yani Yörük sırtından kurban kestiniz. Asgari ücreti kim ödüyor firmanın sahibi ödüyor, devletten para çıkmıyor. Birde devlet işverenden vergi alıyor. Madem yüzde 50 zam yapılıyorsun neden emekliye, işçiye, memura yüzde 50 zam yapmıyorsun. İntibak yasasına takılmış 8 milyon insan 1200 TL 2000 TL arası maaş alıyor neden ona sahip çıkmıyorsun. En düşük emekli maaşını 2500 TL yaptın, yaptın da ne oldu kömürün tonunu da 4500 TL yaptın. Ev kiralarından haberiniz var mı diyoruz efendim çözüm bulacağız diyorlar neye bulacaksın Etimesgut’ta en ucuz ev 2000 TL kira olmuş. Biz iktidarı uyarıyoruz uyarmasına da devam edeceğiz onlarsa sürekli hakaret derdindeler” dedi.

NİYETİM MAKAM SAHİBİ OLMAK ASLA OLMADI

Enginyurt konuşmasının devamında; Diyorlar ki bana Cemal Enginyurt sen niye döndün, neden dönmeyeyim beni attınız ya partiden bende Demokrat Parti’yi, Kıratın Süvarisi Genel Başkanı Gültekin Uysalı Mecliste tanımanın verdiği samimiyetle, birlikte yol yürünür diyerek, milletin hakkını hukukunu savunmak için Demokrat Parti’ye geçtim. Niyetim sadece vekil olmak veya makam sahibi olmak olsa idi başka partilere giderdim. Allah’ın bize hesap soracağına inancımızdan biz vekil olarak halkın parasından alıyoruz bunu helal ettirmenin yolu turuncu koltuklara oturup, dokunulmazlık zırhının arkasına saklanıp, liderler ne istiyorsa el kaldırıp el indirerek değil bu milletin derdiyle dertlenerek biz bunu helal ettiririz diyerek Demokrat Partide siyaset yapıyoruz” dedi.

“Biz diyoruz ki iktidara geldiğimizde akaryakıtta KDV’yi sıfırlayacağız, çiftçiye destek olacağız” diyen Enginyurt, “Hemen oradan bağırıyorlar nerden bulup vereceksin parayı diye çünkü parayı bitirmişler sanki kasayı en iyi onlar biliyor. Vereceğimiz yeri de söylüyoruz tüpçünün çocuğuna sayısalda, iddaa, Milli Piyango’da KDV’yi yüzde 1 yaptınız biz iktidar olduğumuzda Demokrat Parti olarak tüpçünün KDV’sini yüzde 18 yapıp bu parayı çiftçiye vereceğiz. Pırlanta satanlara, yatı olana akaryakıtı yüzde 1 yaptınız. Dolayısıyla biz fakirin, çiftçinin, emekçinin yanında olacağız. Diyoruz ki vergi yapılandırması yapın faizi silin diyoruz, bize devlet bunu nasıl yapsın diyorlar yahu nasıl yapmaz ülkeyi soyan, milletin anasına söven müteahhittin vergisinin faizini, borçlarını siliyorsun da bu yüce milletin faizini borçlarını neden silmiyorsun? Biz bunları cesur bir şekilde söylemeye devam edeceğiz. Sizlerden de ricamız partiniz ne olursa olsun önemli değil. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki “Vatan mevzubahisse gerisi teferruattır”  ifadelerini kullandı.

cemal-enginyurt2.jpg

GÜZEL ÜLKEMİZ BÖYLE BİR YÖNETİMİ HAK ETMİYOR

Cemal Enginyurt konuşmasını şu sözlerle tamamladı, “Dün şerefsiz, katil dedikleri Birleşik Arap Emirlikleri’ne senli benli olup birbirlerine aşk mektubu yazar gibi gidip gidip geliyorlar. Suudi Arabistan katil değimliydi? Mısır darbeci değil miydi? İsrail Müslüman katili değil miydi ne oldu? Bunlar artık zıvanadan çıktılar bunların ne milliyetçiliği var nede İslam’ı savunuyorlar bunların yüzünden millet İslam’dan soğumaya başladı. Diyoruz ki artık Çocuklarınızın, torunlarınızın geleceği için bir olma, beraber olma zamanıdır. Böyle bir yönetim ülkemize hak mıdır. Demokrat Parti mavi gözlü dev adama zalim ve kafir diyenlerle asla bir arada olmayacak, Cumhuriyetle, laiklikle, demokratik sistemle ve milletle beraber olacaktır” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.