GENAR anket sonuçları ne kadar güvenilir? GENAR anket sonuçları ne kadar doğru?

Seçim yaklaştıkça anket şirketlerinin paylaştığı anketler ilgi odağı haline geliyor ve anket sonuçları analiz ediliyor. Bunun yanında anket şirketlerinin güvenilir olup olmadığı da araştırılıyor.

GENAR anket sonuçları ne kadar güvenilir? GENAR anket sonuçları ne kadar doğru?
Yayınlanma:

GENAR anketlerinin sonuçlarına bakarak, bazı durumlarda gerçek sonuçlara oldukça yakın tahminler yaptığı görülüyor. Örneğin, 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti ve CHP'nin oy oranları konusunda tahminleri doğruydu.

Ancak, bazı durumlarda GENAR anketlerinin tahminleri gerçek sonuçlardan oldukça farklı çıkmıştır. Örneğin, 2015 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti ve CHP'nin oy oranlarında yanıldılar ve ayrıca 2017 Anayasa Referandumu'nda da "Evet" oyu öngörülen orandan daha düşük çıktı.

Bununla birlikte, herhangi bir anket şirketinin doğru olup olmadığını belirlemek için yalnızca birkaç örneğe dayanarak kesin bir yargıya varmak yanıltıcı olabilir. Anket şirketlerinin yöntemlerinin, örnekleme yöntemlerinin ve diğer faktörlerin analiz edilmesi ve düzeltilmesi, daha doğru tahminler yapmak için gereklidir.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.