GEZİCİ anket sonuçları güvenilir midir? GEZİCİ anket sonuçları ne kadar doğru?

Seçim yaklaştıkça anket şirketlerinin paylaştığı anketler ilgi odağı haline geliyor ve anket sonuçları analiz ediliyor. Bunun yanında anket şirketlerinin güvenilir olup olmadığı da araştırılıyor.

GEZİCİ anket sonuçları güvenilir midir? GEZİCİ anket sonuçları ne kadar doğru?
Yayınlanma:

Gezici anketlerinin verilerine bakarak, sonuçları doğru tahmin ettiği ve yanıltıcı olmadığı söylenemez. Örneğin, 2019 İstanbul yerel seçimlerinde Gezici'nin tahminleri yanlıştı ve İmamoğlu'nun kazanacağını öngördüğü halde, Yıldırım seçimi kazanmıştı. Benzer şekilde, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Erdoğan'ın kazanacağına dair tahminler doğru olsa da, diğer adayların oy oranları konusunda yanılmıştı.

Ancak, Gezici anketlerinin sonuçları, gerçek sonuçlarla oldukça yakın olmuştu. Örneğin, 2017 Anayasa Referandumu ve 2018 Genel Seçimlerde, Gezici'nin tahminleri gerçek sonuçlarla neredeyse aynıydı.

Bununla birlikte, herhangi bir anketin doğru olup olmadığını söylemek için yalnızca birkaç örneğe dayanarak kesin bir yargıya varmak doğru değildir. Doğru tahminlerin ve yanıltıcı sonuçların nedenlerinin analiz edilmesi, anket şirketlerinin yöntemlerini ve süreçlerini gözden geçirmesi ve daha iyi sonuçlar elde etmek için gerekli düzeltmeleri yapması gerekmektedir.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.