Meclis'te yoğun hafta: Gündem 9. yargı paketi ve bütçe

TBMM'de yeni haftanın yoğun geçmesi bekleniyor. Genel Kurul'da kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen kanun teklifi görüşülecek. Ayrıca 2025 yılı bütçesinin komisyondaki görüşmeleri devam edecek.

Meclis'te yoğun hafta: Gündem 9. yargı paketi ve bütçe
Yayınlanma:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) milletvekillerini yoğun bir mesai bekliyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla haftalık çalışmasına 30 Ekim Çarşamba günü başlayacak Meclis'te gündem 9. yargı paketi ve bütçe görüşmeleri...

Genel Kurul'da 9. yargı paketinin görüşmelerine başlanacak. Teklife göre, hakaret suçunda şikayet süresi iki yılı geçemeyecek. Uzlaştırma kapsamında olan sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret suçu, ön ödeme kapsamına alınacak. Ayrıca uzlaştırmacı olmak için hukuk mezunu olunması şartı getirilecek.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDECEK

Yeni haftada Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda 2025 yılı bütçesinin görüşmelerine devam edilecek. Bu hafta bütçenin tümü üzerine görüşmeler yapılacak.

30 Ekim Çarşamba günü Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.