Özgür Özel, Bahçeli'yi eleştirdi sonra Erdoğan'a seslendi: “Artık sözcünün görevi bitmiştir''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Beşiktaş'ta düzenlenen Yaşam Hakkı Mitingi’nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Özel, “Artık sözcünün görevi bitmiştir. Erdoğan çıkıp millete açıklama yapmak zorundadır. Çık artık Bahçeli’yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle” dedi.

Özgür Özel, Bahçeli'yi eleştirdi sonra Erdoğan'a seslendi: “Artık sözcünün görevi bitmiştir''
Yayınlanma:

Özel, mitingde yaptığı konuşmada, terörün amacının halkı korkutmak olduğunu vurgulayarak, “Burada meydanı dolduranlara selam olsun. Şiddete karşı susmayanlar hoş geldiniz. Terörü bitiren, toplumsal barışı sağlayan ve daima ileri giden bir Türkiye için çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.

KADIN VE ÇOCUK GÜVENLİĞİ

Özel, Türkiye'deki kadın ve çocukların güvenliği konusuna da değinerek, “Her iki kadından biri şiddet görüyor. Kadınların yüzde 70’i geceleri yürürken kaygı duyuyor. Bu ülke, 8 yaşındaki Narin’i koruyamadı, 2 yaşındaki Sıla bebeği koruyamadı. Bu iktidar öğrencinin barınma sorununu bile bile çözmemektedir,” dedi. Ayrıca, Adana Aladağ’da 11 kız öğrencinin hayatını kaybetmesinin sorumlularını eleştirerek, devlet yurtlarının yetersizliğine dikkat çekti.

SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ

CHP lideri, sağlık sistemine yönelik eleştirilerde bulunarak, “Ölümler bilinirken o hastaneleri açık tuttular. Ne zaman bir savcıyı tehdit ettiler, o gün döndüler hastanelerin ruhsatlarını iptal ettiler,” dedi. Özel, hastanelerin kamulaştırılmasını talep etti ve mevcut sağlık bakanının bu süreçteki rolünü eleştirdi.

KÜRT SORUNU VE ÇÖZÜM SÜRECİ

Özel, konuşmasında Kürt sorununa da değinerek, “Bu ülkede Kürtler ‘sorunum var’ diyorsa, Kürt sorunu vardır. Devlet, bir sorunun olup olmadığına değil, millet o sorunun olup olmadığına karar verir,” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın Bahçeli’yi sözcü kılmak yerine kendisinin çıkıp açıklama yapması gerektiğini belirten Özel, “Devlet bey, Abdullah Öcalan’ı Meclis’i adres gösteriyor. Sayın Erdoğan’ın hala iki kelam etmeme durumuna son vermelidir,” diyerek çağrıda bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.