Türkiye'de bugüne kadar hangi siyasetçiler 'kaset' operasyonu ile anıldı?

Türkiye’de dönem dönem siyasilerin özel hayatları hakkında ‘kaset’ skandalları gündem oluyor. Türkiye birkaç gündür CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’e ait olduğu iddia edilen video görüntüleriyle çalkalanıyor.

Türkiye'de bugüne kadar hangi siyasetçiler 'kaset' operasyonu ile anıldı?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Türkiye’de siyasilere ait olduğu iddia edilen kaset skandalları sıkça konuşuluyor. Türk siyasi hayatında birçok isim kaset skandalıyla anıldı. Seçim zamanlarında hafızalardan silinmeyen kaset skandalları siyasete damga vurdu. Yakın tarihte Adnan Menderes ile başlayan skandallar Mustafa Sarıgül'e kadar uzanıyor. Siyaseti dizayn eden kaset operasyonlarının mağdurları hangi siyasetçiler… İşte detaylar…

ADNAN MENDERES

Türk siyasetinin unutulmaz isimleri arasında yer alan Adnan Menderes, 1950-1960 yılları arasında başbakanlık yaptığı dönemde çok konuşuldu.

Adnan Menderes’in (50), Başbakan olduğu dönemde 25 yaş küçük sevgilisi ve evli olan opera sanatçısı Ayhan Aydan ile ilişkisi Yassıada yargılamalarında tutanaklara geçti. Yassıada’ya hapsinden sonra Menderes’in Ayhan Aydan ile yaşadığı aşk tüm Türkiye’ye ifşa edildi. Menderes 20, Aydan 6 yıldır evliydi. Menderes’in üç, Aydan’ın bir oğlu vardı.

DENİZ BAYKAL

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, internet yoluyla yayılan, kendisi ve bir kadın milletvekilinin içinde bulunduğu iddia edilen gizli kamera görüntüleri ile gündeme gelmişti. Deniz Baykal, gizli kamera görüntülerine ilişkin, "Kaset değil, komplo" demişti. Ancak 10 Mayıs 2010'da genel başkanlık görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

mahkeme.jpg

KAMER GENÇ

Kamer Genç, DYP milletvekiliyken bir dansöz ile oğlunun Ankara Oran Sitesi'ndeki evinden ayrı ayrı çıkarken gazetecilere yakalanmıştı. Flaşlar patlayınca ne yapacağını şaşıran genç kadın, arabasına binerek hızla olay yerinden uzaklaşmıştı. Ondan bir süre sonra evden çıkan Kamer Genç ise kendisini apartmanın girişinde karşılayan gazetecileri görünce, 'Çocuğumun evinde çiçekleri sulamaya geldim' demişti. 2007 seçimlerine bağımsız olarak TBMM'ye giren Tunceli milletvekili, 1 Haziran 2010 tarihinde eski partisi CHP'ye geri dönmüştü.

MUHARREM İNCE

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye yönelik kaset komplosu iddiaları 2022 yılında gündeme bomba gibi düşmüştü.

"Bize operasyon çekmek istediler" diyen İnce, "Ben değildim. Somut göstergelerin de olması lazım. Kolunda saat var ben saat kullanmam. Koltuğunun altında kıl var, ben kıllı gezmem. Ben değilim o belli." şeklinde kendini savunmuştu. Mustafa Sarıgül'e ait olduğu iddia edilen görüntülerin ardından Muharrem İnce, X hesabından bir paylaşım yaparak kendisine kurulan kumpası şöyle ifade etti:

MUSTAFA SARIGÜL

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’e ait olduğu iddia edilen bir video, siyaset dünyasına bomba gibi düştü.

Sarıgül, “montaj, şantaj, tehdit içerikli” dediği videoyla ilgili kriminal bilirkişi uzmanlarının raporlarını paylaşacağını bildirerek “Bu çirkin iftiraları atıp tehdit eden alçaklarla yargı önünde hesaplaşacağız.” dedi.

Sarılgül’ün avukatları, görüntülerdeki kişinin Sarıgül olmadığını belirterek, "Söz konusu videonun yayınlanması ile ilgili olarak yayın yasağı kararı verilmiştir" açıklamasını yaptı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.