Siyasi partilere yapılan hazine yardımlarında en çok payı alan parti belli oldu!

Siyasi partiler belirli miktarlarda hazine yardımı alıyor. Bu yıl gerçekleşecek olan yerel seçimler nedeniyle siyasi partilerin alacağı hazine yardımlarının ne kadar olacağı da belli oldu.

Siyasi partilere yapılan hazine yardımlarında en çok payı alan parti belli oldu!
Yayınlanma:

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler için siyasi partilerin alacağı hazine yardımlarındaki tutar belirlendi. Partilerin ne kadar yardım alacağı aldıkları oy oranlarına göre belirlendiği için önümüzdeki yıl da devlet hazinesinden en fazla yardımı AK Parti alacak.

SIRALAMA DEĞİŞMEDİ

Devlet hazinesi yardımları 2024 Ocak ayında partilere verilecek. Özellikle yerel ve genel seçimlerin yapıldığı zamanlarda hazine yardımlarının tutarı da artıyor. Son değerlendirmelere göre de Adalet ve Kalkındırma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti hazine yardımlarından faydalanacak partiler arasında yer alıyor.

Buna göre, AK Parti hazine yardımlarından 2 milyar 658 milyon lira alacak. Onu ikinci sırada izleyen CHP'ye ise, 1 milyar 892 milyon lira ödenecek. MHP de hazine yardımlarından 752 milyon lira alırken, İYİ Parti'ye 722 milyon lira ödenecek. Yeşil Sol Parti ise hazine yardımlarından 658 milyon lira alacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.