Sosyal medya çıktı mertlik bozuldu
21. Yüzyılın en önemli hastalığı sosyal medya oldu. Ellerden düşmeyen telefonların bağımlı ettiği hastalar aslında bizleriz. Hani eskiler derlerdi ya silah çıktı mertlik bozuldu diye olay tam işte böyle. Sosyal medya çıktı mertlik bozuldu.
Eskiler eskiden güzeldi diye bir söz var çok doğru. Eskinin bayramları, eskinin insanları, eskinin yaşanmışlıkları hepsi günümüzdekinden daha güzel. Artık tek tuşla işlerini yoluna koyduğumuz hayatımızda eskiden emek harcar çaba sarf ederdik. Şimdi yemeği bile tek tuşla söyleyip kapımıza kadar getirtiyoruz. Eşimizle dostumuzla saatlerce telefonda yazışıp özlem gideriyoruz. En önemlisi de düğün davetiyesini bile sosyal medya üzerinden yollayıp davet yapıyoruz. Ne kadar yazık ne kadar utanç verici.
Bizler artık internetin esiri olmuş durumundayız. Hele hele gençlik daha beter. Eskiden kafelerde gençler buluşurdu sohbet muhabbet ederdi. Şimdi ise ellerinde bir telefon birbirlerinin yüzlerine bile bakmıyorlar ne kadar acı. Selfi denilen bir şey çıkarmışlar bunun için ölen insanlar bile var varın gerisini düşünün.
Türk toplumun olduğu gibi tüm dünyanın da kanayan yarası hızlı gelişen bu sosyal medya. Aşağı yukarı 10-12 yıldır hayatımız üzerinde etkisini artıran bu teknolojik gelişmenin hayatımız üzerinden olumsuzlukları varken olumlu yönleri de tabi var. Yiğidi öldür hakkını yeme. Ama negatifliği tüm pozitifliğini götürmüş durumda. Hiçbir şey yapmasa bile insanlar arası iletişimi öldürmüş durumda. İnsanlar birbirlerinin gözlerine bakıp merhaba bile demeye üşenir olmuş.
Hal böyle olunca da bu durum toplumların birbirlerinden uzaklaşmasına bölünmesine ve yok olmasına kadar gideceğini savunuyor bazı teknoloji uzmanları…
Peki biz sosyal medyanın etkisini azaltabilmek için ne yapabilir. Bence bu gidişatla hiçbir şey yapamayız. Çünkü neden mi? Daha yeni yürümeyi öğrenen çocuğun bile elinde telefon var artık. Birde ebeveynler kendi aralarında övünür bu durumla ilgili bizim çocuk nasıl çözdü bu telefonu bak görüyor musun? diye. Telefon çözmek çok kolay bir iştir bu çocuklar içinde geçerlidir. Bu durum çocuğunuzun zeki olduğu anlamına gelmez aksine sosyal medya tuzağına düştüğünü gösterir. Siz siz olun bir anne bir baba olarak çocuğunuzu bu illetten en azından büyüyene kadar uzaklaştırın. Uzaklaştırın ki çocuğunuz anne baba sevgisini, büyük küçük şefkati bilsin. Sizlerle oturup konuşsun dertlerini anlatsın akıl danışsın. Yoksa çocuğunuz odasına girer ve yüzünü göremezsiniz...
Eee siz anne babalar çocukların üzerinde durduk ta siz neler yapıyorsunuz. Bence siz hepiniz sınıfta kaldınız. Çünkü hepiniz sosyal medyanın esiri olmuşsunuz bile. Eve geliyorsunuz yemekten sonra elinize telefonu bir alıyorsunuz yatana kadar. Öyle bir duruma geldik ki yan odadan yan odaya mesajla çay isteyenler bile var. Varın gerisini siz düşünün. Yani demem o ki anne ve babalar siz bu sosyal medya tuzağına düşmüşsünüz bari çocuklarınız düşmesin bunun için çaba gösterin önem verin geleceğimiz gençleri ayakta tutalım diri tutalım...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.