A Milli Takım kazanırsa 'bu iş tamam': Montella ile ilk sınav Hırvatistan!

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 6. maçında bu akşam deplasmanda Hırvatistan ile mücadele edecek. A Milli Takım'ın tarihindeki 619. maçı, yeni teknik adam Vincenzo Montella'nın da ilk sınavı olacak.

A Milli Takım kazanırsa 'bu iş tamam': Montella ile ilk sınav Hırvatistan!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

A Milli Takım, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D grubu 6. karşılaşmasında bu akşam Hırvatistan'da önemli bir maça çıkıyor. Yeni teknik direktör Vincenzo Montella ile ilk maçına çıkacak milliler bu akşam kazanarak gruptan çıkma adına büyük bir adım atmanın peşinde...

milli3.jpg

GRUPTA NELER OLUYOR?

EURO 2024 Elemeleri D grubunda yer alan kırmızı-beyazlılar, oynadığı 5 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik ve 1 yenilgi alarak, Hırvatistan'la aynı puanda 2. sırada yer alıyor.

Hırvatistan ise 1 maç eksiğiyle yine 10 puanda lider konumda yerini almış durumda. Hırvatistan 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik alarak grupta mağlubiyet yaşamadan yoluna devam ediyor.

A Milli Takım'ın bu maçı kazanması halinde gruptan çıkma ihtimali hayli yükselecek. Millilerin, Hırvatistan maçı sonrasında grupta 2 maçı kalmış olacak. Kırmızı-beyazlılar bu maç sonrasında sırasıyla, Letonya ve Galler ile mücadele edecek. Letonya ile ev sahibi olarak mücadele edecek milliler, sonrasında Galler deplasmanında galibiyet arayacak.

Gruptan çıkmak adına direkt rakiplerimizden olan Ermenistan ve Galler 7'şer puanda bulunuyor. Rakiplerin hem birbirleri arasında oynayacakları maç düşünüldüğünde hem de her iki takımında Hırvatistan ile maçı olduğunu hesaba kattığımızda bu akşam alınacak bir 3 puan tünelin sonundaki ışığı daha belirgin hale getirebilir...

MONTELLA İLE İLK MAÇ, İLK HEYECAN

montella.jpg

A Milli Takım, Stefan Kuntz'un görevine son verilmesinin ardından ay-yıldızlı takımı İtalyan Vincenzo Montella'ya emanet etti. Montella Adana Demirspor'da gösterdiği performansla akılda kalırken, kendisini milli takımın hoca koltuğunda buldu. Montella, bu akşam ilk kez kırmızı-beyazlıların başında sahaya çıkacak.

Vincenzo Montella'nın aday kadro seçimleri de gündemde tartışmalara konu oldu. Adana Demirspor'da forma giyen birçok oyuncuyu kadroya alması bazı taraftarlar tarafından eleştirildi. Montella'nın bu hamlesini, olumlu yorumlayanlar da oldu... Adana Demirspor'un iyi gitmesi oyuncular için milli takım yolunu açarken, Montella'nın da yeni geldiği takımda kadro dengelerini sağlamak ve takım içerisindeki havayı dengelemek için bu hamleyi yapmış olabileceği fikri konuşuluyor...

ZAMAN TÜNELİ: TÜRKİYE-HIRVATİSTAN

sergen.jpg

Türkiye ve Hırvatistan arasında tarihte 'ikonik' karşılaşmalar oynandı. İki ülkenin A milli futbol takımları, ilk kez 11 Haziran 1996'da İngiltere'de düzenlenen 10. Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde karşılaştı.

Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde Nottingham kentinde karşılaşan iki ülkenin maçı Hırvatistan galibiyetiyle sonuçlandı. Hırvatistan, Vlaovic'in 87. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

Nottingham kentinde yapılan maçı Hırvatistan, Vlaovic'in 87. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

UNUTULMAZ ÇEYREK FİNAL AKŞAMI: EURO 2008 HATIRASI

2008.jpg

İki ülke arasında oynanan en unutulmaz karşılaşma EURO 2008 çeyrek final karşılaşması olarak kayıtlara geçti. Viyana'da oynanan karşılaşma Ernst Happel Stadı'nda 20 Haziran 2008'de akıllara kazınacak bir sonla bitti.

Tüm duyguların aynı maç içerisinde yaşandığı unutulmaz karşılaşmada ay-yıldızlılar 0-0 devam eden maçta 119. dakikada golü kalesinde gördü. A Milli Takım, 120+1. dakikada Semih Şentürk'ün attığı golle durumu 1-1'e getirdi ve maçı penaltılara taşıdı. Semih Şentürk'ün attığı son dakika golü milyonlarca Türk taraftarın hala aklında ve unutulmayacak anılar arasında yerini almış durumda...

Ay-yıldızlı ekip, penaltılarda Arda Turan, Semih Şentürk ve Hamit Altıntop ile 3 gol bulurken, Hırvatistan ise Modric, Petric ve Rakitic'in ayağından 3 penaltı kaçırdı ve milliler maçtan penaltılarla 3-1 galip ayrılıp, adını yarı finale yazdırdı.

BARIŞ ALPER'LE ÖNDEYİZ

Bu akşam da sahadan galibiyetle ayrılmak isteyen A Milli Takım, saat 21.45'te Hırvatistan'ın misafiri olacak. Maçı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan A. Taylor yönetecek. Karşılaşma TRT 1 ekranlarından şifresiz yayınlanacak...

A Milli Takımımızın İlk 11'i: Uğurcan, Ferdi, Samet, Abdülkerim, Cenk Özkacar, İsmail, Salih Özcan, İrfan Can, Hakan, Kerem, Barış Alper

A Milliler 30. dakikada Salih Özcan'ın uzun topuna çok iyi hareketlenen Barış Alper'in sağ çaprazdan yaptığı vuruşla 1-0 öne geçti. Ankara Demirspor alt yapısından yetişen Barış Alper Yılmaz, milli takım forması ile ilk golünü attı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.