Ankara takımlarının panoraması | Sevinçli haber geldi!

Ankara takımları çıktıkları final maçlarında kimi nefes aldı, kimi ligde kalma başarısı gösterdi, kimi de play-off inadını sürdürdü.

Ankara takımlarının panoraması | Sevinçli haber geldi!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Profesyonel liglerde mücadele eden Ankara takımları, çıktıkları kritik maçlarda yarışa tutunmayı ya da ligde kalma başarısını gösterdi.

aa-20240419-34316215-34316209-besiktas-mke-ankaragucu.jpg

Ankara’nın Süper Lig’deki tek temsilcisi Ankaragücü, haftanın açılış maçında iyi performans sergilese de istediğini alamadı ve Beşiktaş deplasmanından 2-0’lık yenilgi ile döndü. Ankaragücü, bu sonuçla düşme hattıyla olan puan farkını dörtte tutmaya devam etti.

aa-20240421-34334925-34334909-sakaryaspor-ankara-keciorengucu.jpg

1. LİG’DE DÜĞÜN VE HÜZÜN BİR ARADA

TFF 1.Lig’de mücadele eden takımlardan Keçiörengücü, düşme hattının dört puan yukarısında olsa da ihtiyacı olan üç puanı bu hafta da alamadı. Keçiörengücü, deplasmanda Sakaryaspor’a 2-1 yenilerek son haftaları final haftası olarak oynamayı sürdüreceğinin sinyallerini verdi.

aa-20240421-34332793-34332788-genclerbirligi-erzurumspor-fk.jpg

Gençlerbirliği ise play-off’la olan inişli çıkışlı münasebetini bu hafta da sürdürdü ve bu kez hatta tutunmayı başardı. Üç puan önünde olduğu Erzurumspor’u ağırlayan Başkent ekibi, evinde 2-0’lık net bir skor ve futbolla hem rakibiyle puan farkını açtı hem de play-off hattına 47 puanlı Bandırmaspor ve Boluspor ile birlikte ortak oldu.

Fikstür avantajıyla bakıldığında iplerin artık Gençlerbirliği’nin elinde olduğunu söylemek zor değil.

ETİMESGUT NEFES ALDI

2. Lig’de mücadele eden takımlardan Etimesgut Belediyespor, bu hafta son derece kritik bir galibiyet aldı. 24 Erzincanspor’u yenen Etimesgut Belediyespor, puanını 38’e çıkararak ligde kalma adına ümidini güçlendirdi. Halen hattaki Sarıyer ile puan farkı üç olsa da önümüzdeki iki maçı Fethiye ve İnegölspor gibi iddiasız takımlara oynayacak olması onlar adına büyük avantaj olacak.

Orta sıralarda mücadele eden Ankara Demirspor Diyarbekirspor’u 2-1 yenerken, haftayı Beyaz Grup’ta BAY geçen Ankaraspor, play-off hattında kalmayı sürdürdü.

3. LİG’DE BİR İYİ BİR KÖTÜ

3. Lig’de iki takımı bulunan Ankara futboluna bir iyi haber bir de kötü haber geldi. Çankaya FK, evinde 23 Elazığ ile oynadığı maçta 1-1 berabere kaldı ve bitime bir hafta kala ligde kalmayı garantiledi.

2.Grup’ta yer alan Hacettepe 1945 ise 90+4’te Karşıyaka’dan yediği beraberlik golünün şokunu yaşıyor. 29 puanla düşme hattında kalan Hacettepe gelecek hafta Anadolu Üniversitesi ile final maçını oynayacak. Son hafta maçında play-off iddiasını sürdüren Anadolu Üniversitesi’nin yenemezse Hacettepe 1945 amatöre düşüyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.