Ankaragücü Eryaman’da seriyi sürdürmek istiyor: Rakip Antalyaspor

MKE Ankaragücü, bu akşam saat 20’de Eryaman Stadyumu’nda Antalyaspor’la karşılaşacak.

Ankaragücü Eryaman’da seriyi sürdürmek istiyor: Rakip Antalyaspor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Trendyol Süper Lig’e evinden uzakta başlayan ve Eryaman Stadı’nda geçen sezonla beraber 6 maç üst üste kazanamayan Ankaragücü, Emre Belözoğlu takımın başına geçtiğinden beri evinde 2’de 2 yapmayı başarmıştı.

Tolunay Kafkas yönetiminde Eryaman Stadı’ndaki son maçta Ankaragücü Konyaspor’la 1-1 berabere kalmıştı. Emre Belözoğlu göre geldikten sonra Kayserispor ve Samsunspor’u Eryaman’da gol dahi yemeden mağlup eden MKE Ankaragücü, alt sıralardan da uzaklaşmıştı. Eryaman Stadı’nda Kayserispor karşısında 3-0, Samsunspor karşısında ise 2-0 kazanan Ankaragücü, Süper Lig’de son maçında ise Başakşehir karşısında 3 kez öne geçmesine rağmen 3-3 berabere kalmıştı.

1-001.jpg

Süper Lig'de son iki maçından 4 puan toplayan MKE Ankaragücü, Kitsiou dışında tam kadro olarak 12. hafta mücadelesinde karşılaşacağı Antalyaspor maçına hazır. Emre Belözoğlu, Kitsiou’nun takımla antrenmalara başladığını ancak Antalyaspor maçında sahada olmayacağını belirtmişti. Formda ve motive durumdaki Ankaragücü, bu maçta galibiyet alarak milli araya tabelada ilk 10 takım arasında girmeyi hedefliyor.

3-001.jpg

ANTALYASPOR İLE 45. MÜCADELE

MKE Ankaragücü, Antalyaspor ile daha önce tam 44 kez karşılaştı. Geride kalan 44 maçta 14 kez kazanan Ankaragücü, 17 mağlubiyet alırken 13 maçta rakibiyle yenişemedi. Rakibine 57 gol atan MKE Ankaragücü kalesinde 52 gol gördü.

Süper Lig’de son 3 Antalyaspor karşılaşmasını kazanan Ankaragücü kendi evinde Antalyaspor’a karşı son mağlubiyetini 1 Ekim 2018 tarihinde aldı.

2-001.jpg

İKİ GENÇ TEKNİK ADAM KARŞI KARŞIYA

Ankaragücü ve Antalyaspor karşılaşması aynı zamanda iki eski milli orta saha oyuncusunun da karşılaşması anlamına geliyor.

Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin daha önce 4 kez karşılaştı. Bu maçların 2’sini Emre Belözoğlu’nun takımı kazanırken 1 maç berabere bitti 1 maçı da Nuri Şahin’in takımı kazandı. Ankaragücü, teknik direktörü Emre Belözoğlu bu sezon toplam 4 sarı kart gördüğü için bu maçı saha kenarından izleyemeyecek.

MAÇIN HAKEMİ 33 YAŞINDAKİ DİRENÇ TONUSLUOĞLU

Ankaragücü- Antalyaspor maçını genç hakem Direnç Tonusluoğlu yönetecek. Bu sezon 3 Süper Lig maçı yöneten Tonusluoğlu, bu maçlarda 16 sarı kart gösterdi.

Genç hakem şu ana kadar Ankaragücü’nün 2 maçını, Antalyaspor’un ise 3 maçını yönetti.

Ankaragücü, Direnç Tonusluoğlu yönetiminde 2019-2020 sezonunda Türkiye Kupası’nda Kırklaerelispor’a 1-0 mağlup olmuş, 2021-2022 sezonunda ise TFF 1.Ligde Balıkesir deplasmanında 2-0 galip gelmişti.

Antalyaspor ise Direnç Tonusluoğlu’nun yönettiği 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik aldı.

ANKARAGÜCÜ'NÜN İLK 11'İ

Rafal, Hayrullah, Radakovic. Mujakic, Hanousek, Tolga, Efkan, Tasos, Pedrinho, G. Rodrigues, A. Sowe

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.