Ankaragücü transferi yaptı: İşte karşınızda 'İtalya'nın sefiri' Riccardo Saponara |Riccardo Saponara kimdir, nerelerde oynadı?

Ankaragücü devre arası transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için İtalyan futbolcu Riccardo Saponara ile anlaşma sağladı. Saponara bugün Ankara'da detayları görüştükten sonra Ankaragücü'ne imzayı atacak.

Ankaragücü transferi yaptı: İşte karşınızda 'İtalya'nın sefiri' Riccardo Saponara |Riccardo Saponara kimdir, nerelerde oynadı?
Yayınlanma:

Ankaragücü'nün yeni transferi Riccardo Saponara Ankara'ya gelerek anlaşmanın detaylarını görüşecek. 32 yaşındaki İtalyan futbolcunun geçmişi, oyun tarzı ve istatistikleri merak konusu...

Riccardo Saponara İtalyan futbolunun simge isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. 32 yaşındaki tecrübeli oyuncu ofansif orta saha asıl pozisyonu olmak üzere sağ ve sol kanatta da görev yapabiliyor.

sapo.jpg

Kariyerine alt yaş kategorilerinde İtalya takımlarından Ravenna'da başlayan Saponara, sonrasında Empoli'ye transfer olarak kariyerinde önemli bir adım attı. Kariyerinde sadece İtalya'da forma giyen tecrübeli oyuncu, Milan, Fiorentina, Genoa, Sampdoria, Lecce, Spezia gibi takımların formasını terletti. Saponara son olarak Hellas Verona'nın başarısı için mücadele etti. Saponara'nın kariyerinde en çok dikkat çeken noktalardan biriyse bir hayli fazla kiralık gönderilmesi...

Geçmişte İtalya U21 Milli Takım havuzunda da bulunan Riccardo Saponara, milli formayla 22 maça çıkıp 3 gol atmayı da başardı.

saponara2.jpg

Saponara 23/24 sezonunda Hellas Verona'da toplam 12 maça çıktı. 12 maçın 3'ünde ilk 11'de forma giyen tecrübeli orta saha, gol ve asist katkısı veremedi. Saponara en verimli sezonunu Empoli'de geçirdi. 2012/2013 sezonunda 13 golle sezonu tamamlayan tecrübeli isim, kariyerinin en verimli sezonunu yaşadı.

saponara3.jpg

22/23 sezonuna bakıldığında ise Fiorentina'da 29 maçta 14 kez ilk 11'de forma giyen Saponara, 4 gol 3 asistle sezonu tamamladı. Sıklıkla orta sahanın solunda görev yapan Saponara, sağ ayağıyla ters kanatta görev yapıyor. On numara pozisyonunda da oynayabilen Saponara, topla ilişkileri gayet dengeli bir isim olarak dikkat çekiyor. Teknik kapasitesi yüksek olan Saponara, çoğunlukla hücum bölgesinin sol tarafından sağ ayağıyla topu içeri çekerek pas veya şut opsiyonları yaratmasıyla bilinen bir futbolcu.

saponara4.jpgİtalyan futbolunun 'sefiri' olarak adlandırılabilecek Saponara, sahadaki mental durum olarak da tutkulu bir yapıya sahip. Lider özellikler de taşıyan Saponara şartlar olumlu sonuçlanırsa Ankaragücü'ne transferini tamamlayacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum