EURO 2024'te kimler var? | Ukrayna'nın atanları ve tutanı çok formda

EURO 2024’e bir gün kala anadolugazete.com.tr olarak turnuvada mücadele edecek takımları sizlere tanıtmayı hedeflediğimiz serimize devam ediyoruz. EURO 2024’te mücadele edecek takımları analiz ettiğimiz bu seride bugünkü takımımız E Grubundan Ukrayna. Ukrayna, sert grupta ilk ikiye girerek yola devam etmek istiyor.

EURO 2024'te kimler var? | Ukrayna'nın atanları ve tutanı çok formda
Yayınlanma:

Sergiy Rebrov'un çalıştırdığı Ukrayna, EURO 2024'te E Grubu'nda Slovakya, Belçika ve Romanya ile mücadele edecek. Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) katılacak olan Ukrayna Milli Takımı, genel olarak zor gözüken gruptan üst turları zorlamayı hedefliyor.

UKRAYNA ZORLU GRUP SONRASI PLAY-OFF'LARLA GELDİ

Eski Ukraynalı futbolcu Sergiy Rebrov'un yönetimindeki Ukrayna, elemelerde İngiltere, İtalya, Kuzey Makedonya ve Malta ile zorlu bir mücadele verdi. C Grubu'nda çıktığı 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle Ukrayna, İngiltere ve İtalya'nın ardından averajla üçüncü oldu. Turnuvaya doğrudan katılma hakkını kazanamayan Ukrayna, 2022-23 UEFA Uluslar Ligi'ndeki sıralamasına göre EURO 2024 için play-off oynama hakkı kazandı

Play-off yarı finalinde Bosna Hersek'i 2-1 yenen Ukrayna, finalde ise İzlanda'yı aynı skorla geçerek Almanya bileti aldı. Eleme grubu ve play-off maçlarında rakip ağları toplam 15 kez havalandıran ve kalesinde 10 gol gören Ukrayna'nın maç sonuçları şöyle:

İngiltere-Ukrayna: 2-0

Kuzey Makedonya-Ukrayna: 2-3

Ukrayna-Malta: 1-0

Ukrayna-İngiltere: 1-1

İtalya-Ukrayna: 2-1

Ukrayna-Kuzey Makedonya: 2-0

Malta-Ukrayna: 1-3

Ukrayna-İtalya: 0-0

Bosna Hersek-Ukrayna: 1-2

Ukrayna-İzlanda: 2-1

UKRAYNA'NIN ATANLARI VE TUTANI FORMDA

İngiltere ve İtalya’nın olduğu grupta 14 puanla averajla üçüncü olan Ukrayna, bu sert rakiplere karşı toplam 4 maçta 2 puan almayı başardı. Mücadeleci kadro yapısı ve takım oyunuyla dikkat çeken Ukrayna’da Kaptan Andriy Yarmolenko, Ukrayna Milli Takımı'nın en önemli golcüsü olarak kadroda yer alıyor. Yarmolenko, Ukrayna formasıyla iki gol daha atması halinde 48 golle milli takımında skorer oyuncu Andriy Shevchenko'yu yakalayacak.

Ukrayna’da Yarmolenko dışında son 3 sezonda gol kralı olan ve bu sezon Girona’da La Liga krallığına 24 gol 8 asistle ulaşan Dovbyk, Arsenal’ın yıldızı O. Zinchenko, Chelsea’de beklentilerden uzak olsa da milli takımda daha üretken olan M. Mudryk, Girona’da 8 gol 7 asistle yıldızlaştığı bir sezon geçiren Viktor Tsygankov önemli silahlar. Genellikle hücum oyuncuları dünya klasmanında olan Ukrayna’da kaleci Lunin de Real Madrid’de Courtois’in sakatlığında 31 maça çıktı ve harika performanslar sergiledi.

UKRAYNA'NIN EURO 2024 KADROSU ŞÖYLE

Kaleci: Heorhiy Bushchan, Anatoliy Trubin, Andriy Lunin

Defans:
Oleksandr Svatok, Maksym Talovyerov, Valeriy Bondar, Bohdan Mykhaylichenko, Yukhym Konoplya, Oleksandr Tymchyk, Illya Zabaryni, Vitaliy Mykolenko, Mykola Matviyenko

Orta saha: Volodymyr Brazhko, Heorhiy Sudakov, Mykhailo Mudryk, Mykola Shaparenko, Oleksandr Zubkov, Taras Stepanenko, Viktor Tsyhankov, Ruslan Malinovskyi, Oleksandr Zinchenko, Serhiy Sydorchuk

Forvet: Andriy Yarmolenko, Vladyslav Vanat, Artem Dovbyk, Roman Yaremchuk

‘WİNNER’ HOCA REBROV

Teknik Direktör Sergiy Rebrov ise 13 kez Ukrayna Milli takımının başında maça çıktı ve sadece 2 kez yenildi. 4-3-3 formasyonunu kullanmayı seven Rebrov 50 yaşında 10 kupa kazanmış bir teknik adam.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.