Hacıosmaoğlu: VAR hatalarını minimuma indireceğiz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, VAR sistemindeki hataları en aza indirmek için yeni bir direktörle çalışacaklarını açıkladı.

Hacıosmaoğlu: VAR hatalarını minimuma indireceğiz
Yayınlanma:

Katıldığı bir televizyon programında federasyonun çalışmaları, mali tabloları ve hakem kararları hakkında bilgi veren Hacıosmanoğlu, "Talimatlar değiştirilecek. Kim ne söylüyorsa cezasını çekecek" dedi.

Hacıosmanoğlu, TFF’nin her kulübe eşit baktığını vurgulayarak, "Başaramazsak, gideriz. Burada güvendiğin insanlarla çalışacaksın" ifadelerini kullandı. Ayrıca, önceki yönetimin gelir-gider tablolarında oynama yapıldığını belirterek, "270 milyon TL açık var. 2003’ün giderlerini 2004’e kaydedersen tablo temize çıkar" dedi.

Hakem kararlarındaki hataları azaltmayı hedeflediklerini söyleyen Hacıosmanoğlu, "Genç hakemlerin oranı yüzde 80. Kasıtlı hatalar toplumu da ilgilendirir. VAR’daki hataları minimuma indireceğiz" diye konuştu.

Türk futbolunun kurtuluşunun amatör liglerden geçeceğine inandığını belirten Hacıosmanoğlu, 3. Lig'deki grupları azaltacaklarını ve bu sayede yerli oyuncu havuzunu artırmayı planladıklarını ifade etti.

Yabancı futbolcu sayısıyla ilgili olarak da Hacıosmanoğlu, "Yerli havuzunu artırmak için profesyonel takımları azaltmamız gerekiyor. Önümüzdeki sene yabancı oyuncu sayısını serbest bırakacağız" dedi.

TFF Başkanı, Türk futbolunun geleceği için çeşitli reformların hazırlanmakta olduğunu ve önümüzdeki sezon bu değişikliklerin hayata geçirileceğini duyurdu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.