Yeniden Başpehlivan oldu! Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan kimdir? Hüseyin Gümüşalan nereli?

Türk yağlı güreşinin tanınan isimlerinden Hüseyin Gümüşalan, kazandığı derecelerle adını akıllara kazımaya devam ediyor. Peki Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan kimdir? Hüseyin Gümüşalan'ın güreş kariyeri nasıl başladı? İşte Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan hakkında merak edilen tüm detaylar...

Yeniden Başpehlivan oldu! Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan kimdir? Hüseyin Gümüşalan nereli?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk yağlı güreşinin usta isimlerinden biri olan Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan, güreş arenasındaki üstün performansıyla dikkatleri üstlerine çekmeye devam ediyor. Peki Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan kimdir? Hüseyin Gümüşalan'ın güreş kariyeri nasıl başladı? İşte Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan hakkında merak edilen tüm detaylar...

HÜSEYİN GÜMÜŞALAN'IN HAYATI

1994 yılında Karamürsel'de doğan ve Bosna Hersek kökenli bir ailenin evladı olan Hüseyin Gümüşalan, güreş kariyerine 2017 yılında adım attı. Aynı yıl, 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltı boyunda üçüncü olarak başpehlivanlık unvanını kazandı. İlk yılında 1 birincilik, 2 ikincilik ve 4 üçüncülük elde eden Gümüşalan, kısa sürede adından söz ettirmeye başladı.

BAŞPEHLİVAN'IN GÜREŞ KARİYERİ

2018 yılında 54 güreşe katılan Gümüşalan, bu dönemde 6 birincilik, 7 ikincilik ve 11 üçüncülükle toplamda 24 kürsü kazandı. 2019 yılında ise 30 güreşte 3 birincilik, 5 ikincilik ve 1 üçüncülükle 9 kürsü elde etti. Covid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında güreşlerin düzenlenmemesi, Gümüşalan'ın kariyerinde kısa bir duraklama yarattı. Ancak 2021'de 17 güreşte 1 birincilik ve 1 üçüncülük alarak güreş sahalarına hızlı bir dönüş yaptı.

2022 yılı, Hüseyin Gümüşalan için zaferlerle dolu bir yıl oldu. Altınova Belediyesi Hersek Yağlı Güreşleri, Fevziye Yağlı Güreşleri, Karamürsel Yağlı Güreşleri, Tokat Topçam Yağlı Güreşleri, Çağlak Yağlı Güreşleri, Milas Çomakdağ Gece Güreşleri, Softaoğlu Mehmed Yağlı Güreşleri, Derince İshakçılar Yağlı Güreşleri, Ulugazi Yağlı Güreşleri ve Yuntdağı Yağlı Güreşleri gibi birçok prestijli güreşte şampiyonluklar elde etti.

BAŞPEHLİVANLIK ÜNVANINI YENİDEN ALDI

2024 yılında 30. Gönen Sebeplili Hüseyin Yağlı Güreşleri'nde birinci olarak başpehlivanlık unvanını tekrar kazanan Hüseyin Gümüşalan, başarı grafiğini her geçen gün yükseltmeye devam ediyor. Gelecek yıllarda da güreş dünyasında adından sıkça söz ettirmesi beklenen Gümüşalan, Türk yağlı güreşinin parlayan yıldızı olarak kariyerini sürdürüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.