Ziraat’ten şok mağlubiyet

Ziraat Bankkart, AXA Sigorta Efeler Ligi’nin son haftasını olan 13.hafta mücadelesinde evinde İzmir ekiplerinden ALTEKMA’yı konuk etti.

Ziraat’ten şok mağlubiyet
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ziraat Bankkart, AXA Sigorta Efeler Ligi’nin son haftasını olan 13.hafta mücadelesinde evinde İzmir ekiplerinden ALTEKMA’yı konuk etti.

Başkent Voleybol Salonunda oynanan iki saat 18 dakika süren mücadeleyi ALTEKMA 3-2 kazandı. Çekişmeli geçen mücadelenin setleri 27-29, 37-35, 25-15, 20-25 ve 13-15 sona erdi. ALTEKMA bu sonuçla ligdeki 4. galibiyetini elde etti. Şampiyonluğu hedefleyen Ziraat Bankkart ise ligdeki 3. yenilgisini aldı. Başkent ekibi ilk yarıyı 3 mağlubiyet, 10 galibiyet sonunda topladığı 31 puanla ikinci sırada tamamladı.

İlk sette büyük çekişme ve heyecan vardı. Setin final bölümüne kadar iki takımda birbirine üstünlük kuramadı. Set sonunda etkili servisler kullanan ALTEKAM bu seti 27-29 alarak 0-1 öne geçti. Çekişme ve heyecan ikinci sette de sürdü. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği bu sette Wouter Ter Maat ile etkili olan Ziraat Bankkart seti 37-35 alarak 1-1 eşitliği sağladı.

Üçüncü sette Ziraat Bankkart rakibine büyük üstünlük kurdu. Hem savunmada hem hücumda kusursuz oynayan Başkent ekibi bu seti on sayı farkla 25-15 alarak 2-1 öne geçti. Dördüncü sete iyi başlayan İzmir temsilcisi ALTEKMA set sonuna kadar üstünlüğünü koruyup bu seti 20-25 alarak maçı tie-break setine taşıtı.

Mücadelenin beşinci seti büyük çekişme içinde geçti. Bir Ziraat Bankkart, bir ALTEKMA öne geçti. Skor üstünlüğünün sürekli değiştiği beşinci setin final bölümünde etkili servisler kullanan ALTEKMA bu seti 13-15 alarak maçtan 2-3 galip ayrılmasını bildi.

SALON: Başkent Voleybol Salonu

ZİRAAT BANKKART: Martin Atanasov, Wouter Ter Maat, Bedirhan Bülbül, Arslan Ekşi, Faik Samed Güneş, Oreol Camejo (Berkay Bayraktar(L) Halil İbrahim Yücel, Bennie Tuinstra, Muhammet Ertuğrul, İzzet Alp Akkuş, Aykut Gedik)

ALTEKMA: Ertuğrul Gazi, Cafer Kirkit, Maksim Buculjevic, Hugo Hamacher, Oğuzhan Tarakçı, Yunus Emre Tayaz (Mehmet Özbek(L) Hüseyin Şahin, Jose Luan Weber, Halil Dolaşık)

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.