Kılıçdaroğlu CHP'nin başına geri mi dönüyor? İşte o kritik açıklama...

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında aktif siyasetin içinde yer aldığını belirterek CHP Genel Başkanlığı için tekrar aday olup olmayacağı konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Kılıçdaroğlu CHP'nin başına geri mi dönüyor? İşte o kritik açıklama...
Yayınlanma:
Güncelleme:

Son zamanlarda televizyon programlarına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "Siyasetin dışında değilim, hâlâ içindeyim." ifadesini kullanarak, adaylık kararının kendisinden ziyade partinin yetkili organlarına bağlı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları CHP Genel Başkanlığına geri dönüp dönmeyeceği tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞME

Kemal Kılıçdaroğlu, Eeski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmeye de değindi. Kılıçdaroğlu, Demirtaş’ı "dinç" bulduğunu ve sivil siyasetin önemine vurgu yaptığını ifade etti. Demirtaş’ın teröre karşı olduğunu ve siyasi görüşleri nedeniyle hapse atılmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu konuda adil bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini vurguladı.

"15 TEMMUZ HENÜZ AYDINLATILMADI"

Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. "20 Temmuz’da sivil darbe oldu" diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kendisinin 15 Temmuz hakkında gerçekleri anlattığı konuşmaları istemediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’un gerçeklerinin henüz aydınlatılmadığını ve bu konunun derinlemesine incelenmesi gerektiğini ifade etti.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.