Şırnak'ın tek kadın girişimcisinden yılda 1 tondan fazla organik çilek üretimi

Şırnak’ın tek kadın girişimcisi olan 27 yaşındaki Sultan Encü devletten aldığı yüzde yüz hibe desteği ile çilek hasadı yapıyor.

Şırnak'ın tek kadın girişimcisinden yılda 1 tondan fazla organik çilek üretimi
Yayınlanma:

Şırnak’ın Uludere ilçesinde tek kadın girişimci olan Sultan Encü, devletten aldığı yüzde yüz hibe desteği ile babasının arsasını çilek tarlasına çevirdi. Sultan Encü yaptığı çalışmaları ile herkese örnek olurken, bütün kadınların çalışması ve ekonomik özgürlüğünü kazanması gerektiğini söylüyor. 1 tondan fazla organik çilek üretimi yapan Sultan Encü aynı zamanda Uluyörem adını verdiği pastanede yöresel yemek ve turşu yaparak Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyor.

aw901933-05.jpg

Encü’nün başırısını kutlayan İlçe Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan ile Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat İnan yapılan projelere destek sunuyor.

aw901933-06.jpg

Girişimci Encü, "Kadın girişimci olarak insanlara örnek olmak istedim kadınların yolunu açmak istedim. Yüzde yüz devlet destekli bir proje. 2 yıl önce yaptık. Sene sonunda yıllık 1 tondan fazla mahsul alıyoruz. Organik olan ürünlerimizin kilosunu 50 liradan satıyoruz. Katkılarından dolayı Kaymakamımız Mehmet Rıdvan Doğan’a ile Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat İnan’a çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

aw901933-07.jpg

aw901933-04.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.