Süreyya Terzioğlu

Süreyya Terzioğlu

Türk milletinin gururu 30 Ağustos Zafer Bayramı

Türk milletinin gururu 30 Ağustos Zafer Bayramı

Şüphesiz birçok milletlerin de kendilerine özgü kutlamaları, övündükleri günleri vardır. Aziz Türk milletinin tarihinde yeri çok farklı bir önemi olan günlerden biri de tabii ki 30 Ağustos Zafer Bayramı'dır.

Başımızın tacı, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir vatan aşkıyla başlattığı ve ona bütün kalbiyle bağlı askerleri ile aziz Türk milletinin inanılmaz desteğiyle düşman birlikleri Anadolu'dan gönderdikleri tarihtir 30 Ağustos… Başkumandanlık Meydan Muharebesi’ni 30 Ağustos 1922 tarihin anmak adına her yıl, her geçen yıl artan bir sevinç ve bilinçle kutlamak, pırıl pırıl gençliğimizin Atasını bu kadar çok sevmesi ve iyi anlayabilesi başka bir gurur kaynağımız tabi…Her ne kadar küçük zihniyetlerce kötülenmeye, bedeninin aramızdan ayrılmasının ardından onca yıl geçmesine rağmen hala onlara istediklerini vermeyen bu öngörüsü yüksek vatan sevdalısı, askeri dehadan haz etmeyenler de bulunmaktadır.

Bu durum Ulu Önder Atatürk’ün başarılarını gölgelemekten ziyade, ona olan inanılmaz bağlılığımızı ve onun yolundan gitmekteki inancımızı daha da kamçılamaktadır.

Şöyle biraz tarihe daldığımızda 9 Eylül 1922'de; yer altı yer üstü zenginlikleri ile bu cennet misali topraklarımızın düşman işgalinden kurtulma mücadelesi anlatılacak değil, yaşanası övgülerle dolu bir tarih olduğunu görürüz.

Topraklarımızı işgal eden Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş, 9 Eylül 1922'de İzmir ellerinden alınmıştır. İşgalciler kısa bir süre sonra ülke sınırlarımızı terk etmek zorunda kaldılar ve nihayet 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muhaberesi 1924'te ilk kez Dumlupınar'ın Çal köyünde kutlanmasının ardından 1926 yılından itibaren ise ''Zafer Bayramımız '' olarak kutlanılmaya başlandı. Bu tarihten sonra her yıl gururumuz olan Hava, Deniz ve Kara Kuvvetlerimiz 30 Ağustos'u coşkuyla kutladı. Ruhu şad olsun o dönemin Savunma Bakanı Recep Peker, yayınlamış olduğu bir genelge ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı daha detaylı bir şekilde hak ettiği tarzda kutlanmasını sağlamıştır.

Çocuklar gibi şen oluruz hepimiz her 30 Ağustos'ta… Bu yıl da asil ve kahraman Türk ordusunun, Solo Türk pilotlarının o eşsiz ve göğüs kabartan uçuş gösterileriyle heyecan ve mutluluğumuz katlanır.

Güzel yurdumun asil milleti hepimizin Zafer Bayramı kutlu olsun…

Yurdumun kahramanı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk! Ruhun şad, gönlün rahat olsun, sen rahat uyu…

Varlığımız Türk varlığına armağandır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süreyya Terzioğlu Arşivi