Erol Tosun

Erol Tosun

Türkiye ekonomisini cezaevleri özetliyor

Türkiye ekonomisini cezaevleri özetliyor

Sevgili anadolugazete.com.tr okuyucularımız; Bilindiği üzere ülkemizde ekonomik durum gün geçtikçe kötüye gidiyor, bunu artık sağır sultan da gözleri görmeyenler de biliyor. Beslenme çantasını dolduramayan ilkokula giden öğrencilerimiz de canının çektiği meyveyi alamayan 80 yaşındaki dedelerimiz de iliklerine kadar yaşıyor. Çünkü bu ucube rejim ekonomisi herkesi, bütün toplumu yakıyor, yakmakla kalmıyor yuvaları da yıkıyor.

Cezaevi doluluk oranında nüfusu bizim iki katımıza yakın olan (145 Milyon) Rusya’dan bile ilerideyiz, sıkı durun 400 bine yakın hükümlü ve tutuklu ile AVRUPA Şampiyonuyuz (her 100 bin kişimizden 360 kişimiz hapiste).

Ülkemizde cezaevi sayısı 419 olmuş, yeni inşaatı devam edenler de yolda, her yıl en az 20 cezaevi ekleniyor sayıya, her ilimizde var, neredeyse her ilçemizde de eksiksiz cezaevi olacak bu gidişle!

Hakkını teslim edelim bu iktidarın en iyi yaptığı ve açık ara önde olduğu, iktidar milletvekillerinin il veya ilçelerine istihdam diye gördükleri, övündükleri, inşaatlarının önünde fotoğraf verdikleri hizmet yeni cezaevleri yapmak. Bu konuda madalya hakları hem de kocaman çerçevelisinden!

Okullar yapmakta, açmakta değil, cezaevi yapmakta ve açmakta şampiyon bir iktidara sahibiz!

Cahil toplumlarda kadın ölümleri fazla olur, bizde tam buna uygun ölümler günden güne çoğalıyor, bu durum iktidar olanları hiç ürkütmüyor, haliyle utandırmıyor da! Çünkü toplumu cahilleştiren, biat kültürüne alıştıran bir iktidara sahibiz.

Yeni ucube, gerici, çağdışı eğitimsizlik kokan içeriğinde matematik, fen olmayan sistemde uygulamaya girdiğinde içi boş diplomalı cahillerimiz de yollarda!

Doktora, öğretmene saldırılar günden güne çoğalıyor bu, cahil toplumun en çirkin örneklerinden sadece bir tanesi. Ülkemizde cahilliğin zirve yaptığı konuları sayfalara sığdıramayız. 90’lı yılların başında suç oranı sıfır olduğu için bir zamanlar belediye başkanlığına aday olma onurunu yaşadığım nüfus cüzdanını taşıdığım ilçem Çiçekdağı’nda küçücük, sanıyorum 50 kişilikti cezaevi kapatıldığında sevinçten gururlanmış, herkese övünerek, örnek göstererek anlattığımı asla unutamam.

O durumdan asırlar değil sadece yaklaşık 35 yıl sonra geldiğimiz noktaya bakar mısınız; kapanan değil, inşa edilen ve yeni açılan cezaevleri! Bu gidiş gidiş değil, Allah sonumuzu hayırlara erdirsin.

Yeni yayınlanan bir istatistikte ülkemizde cezaevinde olanların en fazlası uyuşturucu suçundan, ikinci sırada da hırsızlık suçundan yatıyorlar! Arkadan da dolandırıcılık suçu geliyor.

Ülkemizin ekonomisinin ne durumda olduğunu Güneş, Ay, yıldızlar gibi ortaya çıkaran bu istatistik büyük madalya olarak iktidara ve iktidar destekçilerine yaldızlı olarak verilmelidir.

Geleceğimiz karanlık hem de zifiri karanlık. Ey vatandaş; Düşün, taşın, uyan, uyan, uyan!

Kaynakça:

1.Ceza tevkif evleri istatistikleri

2.Adalet Bakanlığı kaynakları

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Erol Tosun Arşivi