Erol Tosun

Erol Tosun

Ülkece batırıldık, traktörler yollarda, sebzeler tarlalarda ana muhalefet nerede?

Ülkece batırıldık, traktörler yollarda, sebzeler tarlalarda ana muhalefet nerede?

Sevgili anadolugazete.com.tr okuyucularımız; Ülkemizde nereye baksanız, çöküş, bitiş, tükeniş görüyorsunuz!

CB'nin amansız destekçisi Odalar ve Borsalar Birliğinin bile inkar edemediği, gizleyemediği, iflaslar on binlerde, konkordatolar binlerde, kapanan işyeri sayısı yüz binlerde, işsizlik milyonlarda, icralar 40 milyonlarda ülke her şeyiyle tamamen iflasta, enflasyon ürkütücü bir hal almış durumda...

Kapanan işyerlerinin, borcunu çeviremeyen şirket sayılarının artması ülkemiz için iyi bir hal ve gidişin göstergesi değil. Her kapanan işyeri işsizliğin artması, evlere ekmek gitmemesi demektir.

*Bu faiz sarmalında, bu kadar uzun iktidar döneminde ülkenin ayağa kalkması yüzlerce (Şimşek) de getirseniz bile kesinlikle mümkün değil.

Köylü ayakta, işçi sendikaları ayakta, emekli ayakta, besici isyanda, tarlalar bile yasta, Ana Muhalefet yöneticileri çok çok rahatta...

Bu ortamda erken seçim istenmez mi?

Anayasal hak olan meydanlar doldurularak iktidara "alternatif biziz, bu toplumu biz kurtaracağız" denmez mi?

Kitlesel eylem yapan toplum katmanlarının, çiftçi, işçi, çalışan, hak talep eden her kesimin önüne düşülmez mi?

Küçük, cılız görev yerine getiriyor havası içerisinde bölgesel yeni moda adı ile (tematik), bana göre formalite mitinglerle bu toplum kurtulmaz, kurtarılamaz.

Vizyonu olan programlar yapacaksınız, misyon yükleneceksiniz, vatandaşa "şu işi şu sürede, şu işi su sürede yapacağız" diyerek güvenceler vereceksiniz ve toplumu topyekûn ayağa kaldıracaksınız, “Ayağım kırıldı”yı gündemde tutturmayacaksınız.

Önceki Genel Başkanın önüne Kerbela usulü susuz sehpa bile koydurmayarak değil, Kılıçdaroğlu’na selam verenleri partide listeleyerek değil, her şeyi şeffaf bir şekilde vatandaşa kapı kapı, sokak sokak izah edecek ülke sevdalısı kadrolarla yollara düşeceksiniz. Eyyy Ana Muhalefeti yönetenler, gölge bakanlar! Uyumayacaksınız, uyandıracaksınız, yatmayacaksınız, koşacaksınız, Genel Merkezde, illerde, ilçelerde, belediyelerde koltuk sevmeyeceksiniz, koltuğa yapışmayacaksınız.

Diz boyu yolsuzluğa bulaşmış ülkeyi aydınlığa çıkaracak projelerle gece gündüz halkın arasında olacaksınız.

Çare olduğunuzu, bu iktidardan bıkmış halka umut olduğunuzu ispatlayacaksınız. Ya da koltukları boş yere işgal etmeyeceksiniz, yerinizi yeni kadrolara bırakarak ülkenin yarım asır sonra Ana Muhalefet partisinden (CHP) beklediği son virajdaki son umudunu söndürmeyeceksiniz, söndürtmeyeceksiniz. Ülkenin demokrasiden yana, Cumhuriyet sevdalısı olan partileri ve insanları ile güç oluşturup iktidara yürüyeceksiniz.

"Geçim için hemen seçim, acil seçim" sloganını her gün söyleyeceksiniz, söylemelisiniz, söylemek zorundasınız!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Erol Tosun Arşivi