Akne neden olur? Akne nasıl geçer?

Akne, ciltte yağ bezlerinin tıkanması ve iltihaplanması sonucu oluşan bir cilt hastalığı olarak ifade ediliyor. Sivilce, siyah nokta, beyaz nokta, nodül ve kistik akne gibi farklı tipleri mevcut. Peki, Akne neden olur? Akne nasıl geçer? Detaylar haberimizde…

Akne neden olur? Akne nasıl geçer?
Yayınlanma:

Akne, genetik faktörler, hormonal değişiklikler, aşırı yağ üretimi, tıkanmış gözenekler ve bakteriyel enfeksiyonlar gibi çeşitli faktörlerden oluşuyor. Akne tedavisi, lezyonların şiddeti ve yaygınlığına bağlı olarak değişebiliyor. Akne tedavisi için, bir dermatolog veya cilt doktoru ile görüşmek önem arz ediyor. Akneyi önlemek ve kontrol altında tutmak için cilt temizliğine, sağlıklı bir yaşam tarzına ve uygun cilt bakımına dikkat edilmeli.

sivilce.jpg

Akne tedavisinde; düzenli cilt temizliği yapılır. Yüz günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere yıkanmalı. Yüz yıkandıktan sonra hafif bir nemlendirici kullanın. Yağsız, kozmetik ürünleri kullanmak aknenin oluşmasını engelliyor. Stres, akneyi tetikleyebilir. Stresi azaltmak için yoga, meditasyon veya derin nefes alma gibi teknikler uygulayabilirsiniz.

AKNE BELİRTİLERİ

  • Sivilceler
  • Siyah Noktalar
  • Beyaz Noktalar
  • Sivilce İzleri

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.