Ankara’da uyuz ve kızamık vakaları görülmeye başladı!

Medicana International Ankara Hastanesi Genel Müdürü ve Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Türkmen Sarıyıldız, “Hastanemize eskiden hiç uyuz başvurusu olmazken, özel hastane olarak uyuz başvuruları almaya başladık. Eskiden hiç uyuz başvurusu yoktu, şu an da var. Hatta kızamık vakaları da görmeye başladık.” dedi.

Ankara’da uyuz ve kızamık vakaları görülmeye başladı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Medicana International Ankara Hastanesi, bugün özel bir mekânda 'Tanışma ve Sağlık Gündemini Değerlendirme Toplantısı' düzenlendi.

Bir mekanda düzenlenen toplantıya; Medicana International Ankara Hastanesi Genel Müdürü ve Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Türkmen Sarıyıldız, Medicana International Ankara Hastanesi İdari İşler Genel Müdür Yarımcısı Yurdagül Çağlayan, Medicana International Ankara Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Hatice Özkay, Medicana International Ankara Hastanesi Kurumsal Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü İlhan Mutlu ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Medicana International Ankara Hastanesi Genel Müdürü ve Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Sarıyıldız, “Medicana hastanesi olarak, 15 yıldır hizmet veriyoruz. 207 yataklı bir hastaneyiz. Hastanemiz, üniversite hastanesi statüsünde çalışıyor.” dedi.

Başhekim Dr. Gülçin Sarıyıldız, sağlık sektörünün durağan bir dönemde olduğunu belirterek, “Türkiye’de sağlık sektörü her geçen gün zor bir döneme giriyor. Özellikle pandemi (COVID-19 salgını) ve pandemi sürecinden sonra sağlık sektörü sıkıntılı bir süreç yaşadı ve yaşıyor. Şu an ilaç tedariğinde sıkıntı yaşanıyor. Özel hastaneler mağdur oldu.” ifadesini kullandı.

"ORGAN NAKLİNDE BİRİNCİYİZ!"

Medicana Hastanesinin organ naklinde çok iyi bir noktada olduğunu belirten Sarıyıldız, organ naklinde hastanenin çok başarılı olduğunu ifade ederek, “Organ naklinde birinciyiz. Özellikle İç Anadolu Bölgesinde birinciyiz. Böbrek nakli, kemik iliği nakli ameliyatları konusunda ekibimiz çok başarılı.” diye konuştu.

Dr. Sarıyıldız, hastaneye aylık 30 bin civarında, yıllık ise 300 binin üzerinde hasta görmeye başladıklarını da belirtti.

medicana1.jpg

ANKARA’DA UYUZ VE KIZAMIK VAKALARI GÖRÜLMEYE BAŞLADI!

anadolugazete.com.tr muhabirinin "Uyuz Ankara’da artış gösterdi mi?" sorusunu cevaplayan Başhekim Dr. Gülçin Sarıyıldız, şu cevabı verdi:

“Hastanemize eskiden hiç uyuz başvurusu olmazken, özel hastane olarak uyuz başvuruları almaya başladık. Eskiden hiç uyuz başvurusu yoktu, şu an da var. Ama akın akın uyuz vakası da gelmiyor. Ayda 1-2 hasta görmeye başladık. Uzun bir dönem uyuz vakası hatta hiç görmedik. Ama şimdi görmeye başladık. Hatta kızamık vakaları da görmeye başladık. Yabancı uyruklu vatandaşların ülkemize gelmesiyle kızamık vakaları da görülmeye başladı.”

Dr. Sarıyıldız, sağlık sektöründe çalışanlarının önceliğinin ‘insan’ olduğunu ifade ederek, “Önceliğimiz insan. Sağlık sistemleri yürümeye devam edecek.” dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.