Ankara'ya kış geldi: Aktarcıların yüzü güldü!
Doğal bitki ve baharat satışı yapan esnafın yüzünün kış mevsiminde güldüğünü söyleyen Balta, "Kışın aktarcıların iş potansiyeli artar. Ankara'da havalar soğumaya başladı iş potansiyelimiz de arttı." dedi.
ÖZEL HABER: ESRA SARI
Başkent Ankara’da hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Havaların soğumasıyla vatandaşlar, kapalı ortamda daha fazla vakit geçirmek zorunda kalıyor. Hava sıcaklıklarının düşmesi ise birçok vatandaşın hastalanmasına da neden oluyor. Hal böyle olunca vatandaşlar da aktarcıların yolunu tutmaya başladı.
Ankara’da havaların soğumaya başlamasıyla beraber vatandaşların daha çok doğal bitki ve baharatlara yöneldiğini ifade eden doğal bitki ve baharat satışı yapan Hikmet Balta, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, kış mevsiminde aktarcıların iş potansiyelinin arttığını ifade etti.
ANKARA'YA KIŞ GELDİ: AKTARCILARIN YÜZÜ GÜLDÜ
Doğal bitki ve baharat satışı yapan esnafın yüzünün kış mevsiminde güldüğünü söyleyen Balta, "Kışın aktarcıların iş potansiyeli artıyor, yaz mevsiminde ise iş potansiyelimiz oldukça düşüktür. Ankara'da havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Havalar soğuyunca iş potansiyelimiz de arttı." diye konuştu.
Balta, hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber birçok vatandaşın üst solunum rahatsızlığı yaşadığını aktararak, şunları söyledi:
“Ankara’da hava sıcaklıkları düşüyor. En başta özellikle çocuk, yaşlı ve bağışıklık sistemi düşük olan insanlar hemen hastalanıyor. Hastalanmadan önce bağışıklık sistemini güçlendirelim. Doğal bitki ve baharatları tüketelim. Tabii ki burada vatandaş şuna dikkat etmeli; 'doğal bitkiler faydalı’ diye çok tüketilmemeli. Her şeyin bir dozu var. Bunu vatandaş unutmamalı. Hastalanmadan önce aile hekimine görünebilirler. Bir uzmandan yardım almakta fayda var.”
DOĞAL BİTKİLER DOZUNDA TÜKETİLMELİ!
Doğal bitkilerin insan sağlığına oldukça olumlu etkileri olduğundan söz eden Balta, doğal bitki ve baharatların dozunda tüketilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
Balta, "Bizim vatandaşımız başı ağrır, ağrı kesici kullanır. Televizyondaki programlardan ya da sosyal medyadan bir bilgi öğrenir hemen onu dener. Sosyal medya fenomenleri bir ürün tavsiye eder, hemen gider onu alır. Yapmayın! Gerçekten bu gibi durumlar insan sağlığında olumsuz yan etkiler ortaya çıkarabilir. Vatandaş bilinçli olmalı." dedi.
KÖKLÜ BİTKİLER KAYNATILMALI!
Zencefil, havlucan, tarçın, zerdeçal gibi köklü bitkilerin kaynatılması gerektiğini belirten Balta, şu bilgileri paylaştı:
"Köklü bitkiler kaynatılarak tüketilebilir. Toz zencefil 1 çorba kaşığı süzme balla tüketilebilir. Zencefil, zerdeçal, tarçın gibi köklü bitkiler tek başına tüketildiğinde yeterli olmaz. Bu bitkilerin çayı yapılabilir. Çayın içerisine de karabiber, kuşburnu, portakal ya da limon kabuğu eklenebilir."
KUŞBURNU ŞİFA KAYNAĞI!
Kuşburnunun içerisinde bolca C vitamini bulunduğunu kaydeden Balta, şunları aktardı:
"Bu yüzden soğuk algınlığına karşı vücut direncimizi artıracak kuşburnunu soframızdan eksik etmeyin. Kuşburnunun içeriğinde bulunan C vitamini bağışıklık sistemini güçlenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca kuşburnunun içeriğinde zengin vitamin ve mineraller de bulunuyor."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.