Avrupa İlaç Kurumu'ndan uyarı: Bazı ağrı kesiciler inceleme altında!

Avrupa İlaç Kurumu (EMA), metamizol içeren ağrı kesicilerin agranülositoz (akyuvar sayısının azalması) riskini artırabileceği endişesiyle kapsamlı bir inceleme başlattığını duyurdu.

Avrupa İlaç Kurumu'ndan uyarı: Bazı ağrı kesiciler inceleme altında!
Yayınlanma:

EMA'nın güvenlik komitesi PRAC (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee), bu ilaçların güvenlik profilini değerlendirecek ve Avrupa Birliği genelinde kullanımına ilişkin önemli kararlar alacak.

RİSK DEĞERLENDİRMESİ VE OLASI ÖNLEMLER

EMA'nın başlattığı bu inceleme, metamizol içeren ilaçların AB genelindeki ruhsatlandırılmalarını, kullanım talimatlarını ve güvenlik bilgilerini yeniden gözden geçirecek. PRAC, bu ilaçların güvenli kullanımına yönelik riskleri değerlendirerek, ruhsatların devam ettirilmesi, değiştirilmesi, askıya alınması veya iptal edilmesi konusunda tavsiyelerde bulunacak.

METAMİZOL VE AGRANÜLOSİTOZ RİSKİ NEDİR?

Metamizol, birçok ülkede ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak yaygın bir şekilde kullanılan bir ilaçtır. Ancak, agranülositoz riski nedeniyle güvenlik endişeleri bulunmaktadır. Agranülositoz, ani ve tehlikeli bir şekilde akyuvar sayısının azalmasıyla karakterize edilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu durum, ani ateş, boğaz ağrısı ve hızlı ilerleyen enfeksiyonlar gibi semptomlarla kendini gösterebilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.