Baba mesleği bakkallığı 36 yıldır sürdürüyor

Ankara’nın Çankaya ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki Yılmaz Kaya, baba mesleği bakkallığı 36 yıldır devam ettirdiğini belirterek zincir marketlerin bakkalları öldürdüğünü söyledi.

Baba mesleği bakkallığı 36 yıldır sürdürüyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara’nın Çankaya ilçesinde, 30 metrekarelik dükkanında 36 yıldır bakkallık yapan Yılmaz Kaya, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, mesleğini çok sevdiğini söyledi.

whatsapp-image-2023-11-10-at-12-50-04-1.jpeg

BABA MESLEĞİNİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYOR

İlkokul- lise öğrenimini sürdürdüğü yıllarda babasının yanına ara ara gelerek yardım ettiğini belirten Kaya, "Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat mezunuyum. Ama kendi işimi hiç yapmadım. Mezun olduktan sonra dükkâna geldim. O günden beri de çalışıyorum. Babamın mesleği bırakmasının ardından dükkânı da ben devraldım." dedi.

"MARKETLERE DAHA ÇOK İLGİ VAR"

Kaya, mesleğini çok severek yaptığını ancak bakkallık mesleğinin popülerliğini yitirdiğini ifade etti.

Pandemi (salgın) sürecinde bakkal dükkanlarına tekrardan bir ilginin olduğunu aktaran Kaya, ancak bu ilginin kısa bir süre devam ettiğini belirtip, “Ünlü zincir marketler bakkalları öldürdü. Pandemi sürecinde de marketlere daha çok ilgi vardı. Marketler daha çok iş yaptı.” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-11-10-at-12-50-05.jpeg

"BAKKALLAR ESKİSİ GİBİ İŞ YAPMIYOR"

Kaya, bakkalların artık eskisi gibi iş yapmadığını ve iş potansiyelinin her geçen gün düştüğünü vurgulayarak şunları söyledi:

“İşler durağan. Belli bir müşterimiz var, onlarla işi döndürüyoruz. Dükkân kirası ödemiyorum. Bu benim için çok büyük avantaj. Ayrıca BAĞ-KUR ödüyorum. Aylık 4 bin 500 TL. Her sene de sigorta ücretleri artıyor. Yanımda eleman çalıştırmıyorum. O yüzden geçiniyorum, ayaktayım.”

whatsapp-image-2023-11-10-at-12-50-01.jpeg

Çikolata, bisküvi, sakız, ekmek, süt ve yumurta gibi gıda ürünlerinin bakkallardan daha çok alındığını belirten Kaya, şöyle devam etti:

“Vatandaşlar bakkallardan her ürünü almıyor. Ekmek, sigara, sakız, cips gibi ürünleri alıyorlar. Sigaradan zaten para kazanmıyoruz. Bankalar kredi komisyon ücretini artırdı. Ayrıca vatandaş bize sitem ediyor. Örneğin bisküvi 13 lira. Markette de 13 lira. Bakkalın daha pahalıya sattığını düşünüyorlar. Ancak her toptancıya gittiğimizde her şeye zam geliyor. Marketler daha kurumsal olduğu için kar marjları daha yüksek. Bakkallar öyle değil.”

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.