Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir?

Üst solunum yolu rahatsızlıklarının artış gösterdiğini belirten Lokman Hekim Oktay Şan, vatandaşların bağışıklık sistemini güçlendirmek için arı poleni, propolis, arı sütü, çörek otu, ısırgan tohumu, zencefil ve zerdeçal gibi birçok doğal ürününü tüketmesi gerektiğini söyledi.

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Havanın bir anda ısınıp soğuduğu kış aylarında üst solunum yolu rahatsızlıklarına neden olan viral enfeksiyonlarda artış görüldü.

Ankara'da yaklaşık 20 yıldır aktarlık yapan Oktay Şan, havaların soğumaya başlamasıyla Başkentlilerin özellikle doğal bitkileri tercih etmeye başladığını ifade etti.

whatsapp-image-2024-01-01-at-20-25-50.png

Kış mevsiminde vatandaşların en çok ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve atom çayı gibi ürünleri tercih ettiğini ifade eden Şan, kış çayı satışlarında da artış olduğunu belirterek, "Vatandaşlarda bu ara sindirim problemi ve soğuk algınlığı rahatsızlığı arttı. Bu nedenle vatandaşlar bitki çaylarına yöneldi, özellikle içerisinde birçok bitki barındıran kış çayını tercih ediyor." dedi.

Şan, Başkentlilerin ıhlamuru çok sevdiğini ancak ıhlamurun etkisini artırmak için çayın içerisinde karanfil, tarçın, kuşburnu, portakal kabuğu ve limon gibi ürünlerin de eklenebileceğine işaret etti.

whatsapp-image-2024-01-01-at-20-25-47.png

"BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİGÜÇLENDİRMEK İÇİN DOĞAL ÜRÜNLER TÜKETİLMELİ!"

Vatandaşların hastalanmadan önce bağışıklık sistemini güçlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Şan, şöyle konuştu:

"Hastalanmadan önce bedenimize iyi bakmalıyız. Vücut direncimizi artırmak için doğal ürünler tüketmeye kış gelmeden başlamalıyız. Örneğin; Arı poleni, propolis, arı sütü, çörek otu, ısırgan tohumu, zencefil, zerdeçal gibi birçok doğal ürünün tüketilmesi gerekiyor. Ben macun da hazırlıyorum. Kişiye özel hazırlıyorum. Çünkü kronik hastalığı olanlar (şeker, tansiyon gibi) ve kişinin yaşına göz önüne alarak macun hazırlıyorum. Çünkü herkes her ürünü tüketemez. Kişinin durumuna göre macun hazırlamak durumundayım."

Pekmez ve pekmez çeşitleri, bal gibi vücut direncini artıracak besinlerinde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Şan, vatandaşların bağışıklık sisteminin havalar soğumaya başlamasıyla hemen düştüğüne de işaret etti.

KAKULENİN KİLOSU BİN LİRAYI GEÇTİ!

Şan, yeni yılda ürünlere zam gelmediğini belirterek, "Kış çayı 60 lira, diğer bitki çayları ise 25-60 lira arasında değişim gösteriyor. Şu an sadece baharatlardan kakulenin fiyatı uçtu. Kakulenin kilosu bin lirayı geçti. Ancak bizin vatandaşlarımızda çok kakule tüketmiyorlar." diye konuştu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.