Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için en önemli 5 vitamin!

Beslenme Uzmanı Diyetisyen Nimet Kültekin, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için vitamin ve minerallerin yeterli miktarda alınması gerektiğini söyledi.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için  en önemli 5 vitamin!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Havaların soğumasıyla kapalı ortamda daha fazla vakit geçirmeye başlandığını ve üst solunum yolu enfeksiyon sıklıklarının arttığını belirten Beslenme Uzmanı Diyetisyen Nimet Kültekin, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, sağlıklı ve dengeli beslenmenin bağışıklık sistemini desteklemede çok önemli rol üstlendiğini söyledi.

Kültekin, sağlıklı ve dengeli beslenmenin 'bağışıklık sistemi' için büyük önem taşıdığını belirterek, "Geleneksel, fermente gıdalar (turşu, kefir vs.) renkli çiğ sebzeler, meyveler, gezen tavuk yumurtası, merada otlayan hayvan eti gibi doğal protein kaynaklarının tüketilmesi gerekiyor." dedi.

Bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini ifade eden Kültekin, şöyle konuştu:

"Havaların iyice soğumasıyla birlikte bağışıklığımızı güçlendirmek ekstra önem kazanıyor. Sağlıklı beslenmenin bağışıklık sistemini desteklemede önemli rol oynadığı iyi bilinmektedir. Bağışıklığımızı güçlendiren vitaminler ve mineralleri yeterli miktarda almak çok önemli. A, B6, B12, C, D, E vitaminleri ve folik asit dahil olmak üzere bazı vitaminlerin; çinko, demir, selenyum, magnezyum ve bakır dahil olmak üzere birçok vitamin ve mineral yeterli miktarda kullanılmalı. Bunun yanı sıra omega-3 yağ asitleri bağışıklık sistemini desteklemede önemli ve tamamlayıcı roller de oynuyor."

thumbs-b-c-6121b55e5d51978e1d40e82b677ab23a.jpg

Kültekin, A, B6, C ve D vitamini ve Çinkonun özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmekte çok önemli etkisi olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"A vitamini: karaciğer, balık, yumurta, havuç, bal kabağı, kavun, kayısı, mango, yeşil yapraklı sebzelerde bulunur. Bağışıklığı yükselten en önemli vitaminlerdir. B6 vitamini; kırmızı ve beyaz etlerde, deniz ürünlerinde ve kuru baklagillerde bulunur. Bağışıklığın düştüğü zamanlarda takviye olarak alınmalıdır. C vitamini; turunçgiller, yeşil yapraklı sebzeler, kivi gibi yiyeceklerde bulunur. Özellikle D vitamini bağışıklık düzenleyicidir. Bir vitamin değil bir hormondur. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için çok önemlidir. Güneş ışığından sentezlenen bir vitamin olduğu için kış aylarında takviye olarak kesinlikle alınmalıdır."

Kültekin, "Takviye almadan önce mutlaka doktor veya diyetisyeninize danışın" uyarısında bulunarak sözlerini tamamladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.