Başkentli kadınların tercihi: Lavanta yağı

Lavanta, yasemin, portakal, limon, susam, badem, nane, kekik, biberiye, udi hindi, çörekotu, buğday gibi aromatik yağların satışını yapan Hikmet Balta,Başkentlilerin en çok çörekotu, kantoran, lavanta ve badem yağını tercih ettiklerini söyledi.

Başkentli kadınların tercihi: Lavanta yağı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Son yıllarda aromatik yağların revaçta olduğunu dile getiren Lokman Hekim Hikmet Balta, anadolugazete.com.tr'ye aromatik yağların özelliklerini anlattı.

whatsapp-image-2023-12-15-at-18-44-08-2.png

Lavanta, yasemin, menekşe, portakal, limon, havuç, susam, badem, nane, kekik, biberiye, udi hindi, çörekotu ve buğday gibi aromatik yağların satışını yapan Balta, Başkentlilerin en çok çörekotu, kantoran, lavanta ve badem yağını tercih ettiklerini söyledi.

whatsapp-image-2023-12-15-at-18-44-03.png

EV KADINLARININ TERCİHİ: LAVANTA YAĞI

Balta, "Çörekotu, kantoran ve lavanta yağları en çok satışını yaptığımız ürünler. Vatandaşlar özellikle yaralar için kantoran yağını tercih ediyor. Son zamanlarda revaçta olan yağ ise lavanta. Çünkü ev kadınları temizlik yaparken lavanta yağını kullanmaya başladı. Ev kadınları evi silecekleri suya lavanta yağı damlatıyor. Lavanta yağı aromatik bir kokusu olduğu için tercih ediliyor." dedi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE KEKİK VE NANE YAĞI TERCİH EDİLİYORDU

Hikmet Balta, aromatik yağların son yıllarda revaçta olduğunu ve insanların ilgisinin doğal yağlara arttığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Eskiden aromatik yağ satardık. Ancak 3-5 tane. COVİD-19 salgınından sonra aromatik yağlara talep arttı. Hatta özellikle o dönem kekik ve nane yağına ilgi yoğundu. Şimdi ise kişinin tercihine göre aromatik yağlar tercih ediliyor."

Badem yağının özellikle kadınlar tarafından tercih edildiğini aktaran Balta, kadınlar saçlarını gürleştirmek ve uzatmak için badem ve Hindistan cevizi yağını tercih ettiğini de sözlerine ekledi.

whatsapp-image-2023-12-15-at-18-44-08.png

Balta son olarak, aromatik yağ fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 50 oranında arttığını, en düşük aromatik yağın fiyatının ise 45 TL olduğunu da kaydetti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.