Bir bardak suya 1 çorba kaşığı ekleyin ödemleriniz su gibi aksın!

Son dönemin popüler içeceklerinden biri olan ananas sirkesi, özellikle kilo vermek ya da ödem atmak isteyenler tercih ediyor. Sindirim sisteminin güçlenmesine yardımcı olan sirkeyi dengeli ve ölçülü bir şekilde tüketmek gerekiyor.

Bir bardak suya 1 çorba kaşığı ekleyin ödemleriniz su gibi aksın!
Yayınlanma:

Son dönemlerde popüler olan ananas sirkesi, özellikle kilo vermek ya da ödem atmak isteyen kadınlar tarafından tercih ediliyor. anadolugazete.com.tr olarak ananas sirkesinin faydalarını ve zararlarını araştırdık. İşte detaylar...

Sindirim sistemini rahatlatan ananas sirkesi, probiyotik özellikleri sayesinde bağırsaklara iyi geldiği biliniyor. Antioksidanlar açısından zengin olan ananas sirkesi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Sirke metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermeye yardımcı oluyor.

DİĞER FAYDALAR!

Ananas sirkesi cilt sağlığına da yararları bulunuyor. Ciltteki tahrişleri ve akne sorunlarını azaltabilir. Doğal bir toner olarak kullanıldığında cildin pH dengesini korumaya yardımcı olabilir.Kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle diyabet hastaları için faydalı olabilir.

Diş eti sağlığını destekleyebilir ve ağızda kötü kokuları azaltabilir.

ANANAS SİRKESİNİN ZARARLARI!

Ananas sirkesinin asit oranı yüksek olduğu için aşırı kullanımı, diş minesine zarar verebilir, ağızda tahrişe neden olabilir.Aşırı miktarda tüketimi, mide yanması veya sindirim sorunlarına yol açabilir. Özellikle gastrit veya ülser gibi rahatsızlıkları olan kişilerin dikkatli olması gerekiyor.

Nadir olsa da bazı kişilerde ananas veya ananas sirkesine karşı alerjik reaksiyonlar görülebilir.

Ananas sirkesini suyla seyrelterek içmek, ciltte kullanmak veya salatalara eklemek, faydalarını artırabilir ve zarar riskini azaltabilir. Her zaman dengeli ve ölçülü bir şekilde tüketmek gerekiyor. Özellikle sağlık sorunları olan kişilerin kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.