Bir ilden başka bir ile taşınacak: Bursa Karyağmaz'da son kez sandık kurulacak!

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine taşınmak için gün sayan Karyağmaz Mahallesi sakinleri, mevcut yerleşim alanında son kez oy kullanacak.

Bir ilden başka bir ile taşınacak: Bursa Karyağmaz'da son kez sandık kurulacak!
Yayınlanma:

Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirilen taşınma kararının ardından, 4 yıllık bir inşaat çalışması sonucunda 700 dönümlük arazi üzerinde yeni bir yerleşim modeli oluşturuldu. Proje kapsamında, 404 adet konut, bir köy konağı, iki farklı tipte 100 ahır, bir okul, bir cami, yol, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu inşa edildi. Proje tamamlandıktan beş yıl sonra, 164 metrekarelik iki katlı 3+1 bahçeli konutlar, hak sahiplerine teslim edildi. Bu teslimatın ardından 25 hane halkı, yeni evlerine gitmek için gün saymaktadır.

Ancak hayvanları olduğu için bir süre daha mahallede kalacak olan bu halk, son kez Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanacaklar.

screenshot-4-001.jpg

Karyağmaz Mahallesi Muhtarı Sami Doğdu, taşınma kararının alınmasının nedeninin mahallenin yerinde kalamayacağı olduğunu belirtti. Söz konusu 25 hane halkının hayvanları olduğu için bir süre daha mahallede kalacaklarını, ancak daha sonra yeni evlerine taşınacaklarını söyledi. Doğdu, "Biz de en kısa sürede taşınacağız.

Bu seçim bizim köyde geçireceğimiz son seçimimiz, hayırlısıyla inşallah güzel bir şekilde geçiririz. Bundan sonraki seçimlerde de yeni mahallemizde ömrümüz varsa tercihlerimizi orada yapacağız. Karyağmaz köyümüzde birçok anımız var, köyde 40 yıldır seçimlere katılıyorum. Oylarımızı hep burada kullandık. Bizim için farklı bir anı" dedi.

screenshot-5.jpg

Mahalle sakinlerinden Beytullah Civa ise babasının Mustafakemalpaşa'ya taşındığını ve kendisinin de yakın zamanda gideceğini aktardı. Civa, "Bundan sonraki oylarımızı Bursa'da kullanmaya devam edeceğiz. Yıllarca yaşadığımız köyümüzde son oylarımızı kullanmanın heyecanını yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

screenshot-6.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.