Bu ekmek zayıflatıyor!
Beyaz ekmek ya da tam tahıllı ekmek tüketmek istemeyenler bu tarif tam size göre. İşte mercimek ekmeğinin yapılışı...
Günümüzde birçok insan glutensiz (ekmek, simit, poğaça gibi unlu mamuller) besleniyor. Glutensiz beslenen birçok kişi farklı alternatifler arayışına giriyor. Bu alternatif tariflerden biri de mercimek ekmeği. Peki, mercimek ekmeği nasıl yapılır? İşte detaylar...
Mercimek ekmeği, hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif. İşte evde kolayca yapabileceğiniz mercimek ekmeği tarifi:
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil veya kırmızı mercimek
2 su bardağı su
1 su bardağı tam buğday unu (isteğe bağlı olarak beyaz un kullanabilirsiniz)
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma tozu
1/2 su bardağı yoğurt veya süt (isteğe bağlı)
İsteğe bağlı: Susam, çörek otu veya keten tohumu (üzerine serpmek için)
YAPILIŞI!
Mercimekleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün ve soğumaya bırakın.
Haşlanmış mercimekleri bir mutfak robotuna alın. İsterseniz, mercimekleri çatal yardımıyla da ezebilirsiniz. Püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Mercimek püresini bir kaba alın. Üzerine tam buğday ununu, zeytinyağını, kabartma tozunu, tuzu ve isteğe bağlı yoğurdu ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Hamuru yağlanmış bir ekmek kalıbına veya fırın tepsisine dökün. Üzerine susam veya keten tohumu serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ekmeğin üstü altın rengi aldığında ve içi piştiğinde hazır. Fırından çıkan ekmeği 10-15 dakika dinlendirin, ardından dilimleyerek servis yapın.
Mercimek ekmeği, kahvaltılarda, atıştırmalık olarak ya da ana yemeklerin yanında servis edilebilir. Ayrıca, zeytinyağı ve baharatlar ile birlikte lezzetli bir mezeye dönüşebilir. Afiyet olsun!
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.