Doğuştan duyamıyordu Ankara'daki ameliyatla yeniden doğdu!

Doğuştan işitme kaybı yaşayan 46 yaşındaki Tuncay Yıldırım, eşinin ısrarı ve azmi sayesinde Ankara'da geçirdiği ameliyatla hayatında yeni bir sayfa açtı. 20 yıl aradan sonra yeniden duyma şansına kavuşan Yıldırım, kafatasına yerleştirilen işitme implantıyla birlikte hayatındaki birçok zorluğun üstesinden gelmeye başladı.

Doğuştan duyamıyordu Ankara'daki ameliyatla yeniden doğdu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

5 yaşında başlayan işitme kaybı nedeniyle 26 yaşına kadar pek çok ameliyat geçiren Yıldırım, bu süreçte duyma umudunu yitirmişti. Ancak eşi Güler Yıldırım’ın sürekli desteği ve araştırmaları sonucunda, Karabük'ten Ankara’ya gelerek Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Hastanede yapılan tetkiklerde, Yıldırım’a Bone Anchored Hearing Aid (BAHA) adı verilen ameliyatın uygulanabileceği bildirildi. Bu yöntem, kulağın arkasına yerleştirilen bir implant ile işitme kaybını gidermeyi hedefliyor.

BAŞARILI AMELİYAT VE YENİDEN DUYMA

Ameliyatı gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Davut Akduman, Yıldırım'ın doğuştan gelen işitme kaybını ve tedavi sürecini detaylandırarak, bu tür ameliyatların erken yaşta uygulanmasının dil gelişimini olumlu etkileyebileceğini vurguladı. Akduman, "Başarılı bir ameliyatla bu medikal uygulamanın iç parçası kulak arkasındaki kemiğe implant edildi. İyileşme sonrasında tama yakın işitmesini sağlamış olacağız" dedi.

ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİ ÖNEMLİ

Akduman, işitme kayıplarında erken teşhis ve tedavi uygulamalarının kritik öneme sahip olduğunu belirterek, ailelere çocuklarının işitme sağlıklarını yakından takip etmeleri çağrısında bulundu. "İletişim becerileri, dil gelişimi ve akademik başarı, işitmeyle doğrudan alakalıdır. Bu nedenle ailelerin, çocuklarının işitme sağlığına yönelik çabalarını artırmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

TUNCAY YILDIRIM’IN YENİ BAŞLANGICI

Yıldırım, ameliyat sonrası hissettiklerini paylaşarak, "Cihazın hepsi takılmadı ama şu anda duyabiliyorum. Heyecanlıyım, geri kalan cihazın takılmasını bekliyorum. Şu anda mutluyum, çocuklarımla daha iyi ilgileneceğim" dedi. Geçmişte okul yıllarında yaşadığı zorlukları anımsatan Yıldırım, "Ortaokul ve lise yıllarında duyamadığım için en ön sıralarda oturuyordum. Çok çile çektim" ifadelerini kullandı.

Eşi Güler Yıldırım ise, "Çok mutlu oldum. Ailede sohbet etsek o sohbete dahil olamıyordu. Çocuklar da çok mutlu oldu, duygulandılar, ağladılar" diyerek, ailece yaşadıkları sevinci dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.