Ebeveynler aman dikkat:Kahvaltı yapmayan çocuklarda dikkat eksikliği gözlemleniyor

Okulların açılmasıyla birlikte çocukların sağlıklı beslenmesi konusunda önemli uyarılarda bulunan Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, "Kahvaltı yapmayan çocuklarda halsizlik, baş ağrısı ve dikkat eksiklikleri görülebiliyor. Çalışan ebeveynler bile olsalar, çocuklarının okul performansını artırmak için mutlaka kahvaltı yaptırmalılar" dedi.

Ebeveynler aman dikkat:Kahvaltı yapmayan çocuklarda dikkat eksikliği gözlemleniyor
Yayınlanma:

Çocukların büyüme ve gelişim döneminin kritik bir aşamasında olduklarını belirten Gündüz, dengeli bir beslenme düzeninin sağlıklı gelişim için şart olduğunu vurguladı. Özellikle protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağların çocukların enerji ihtiyacını karşılamada büyük rol oynadığını ifade etti. Gündüz, günlük protein ihtiyacını karşılamak için çocukların günde 2-3 porsiyon et, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri tüketmeleri gerektiğini belirtti.

KAHVALTI YAPMAYAN ÇOCUKLARDA DİKKAT EKSİKLİĞİ GÖZLEMLENİYOR

Gündüz, kahvaltının günlük enerji ihtiyacının üçte birini karşılayacak şekilde hazırlanması gerektiğine dikkat çekerek, "Tam buğday veya çavdar ekmeği, yüksek protein kaynakları ve taze meyvelerle zenginleştirilmiş bir kahvaltı, çocukların sağlıksız atıştırmalıklardan uzak durmalarına yardımcı olur" şeklinde konuştu.

Yumurtanın, beslenme açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Gündüz, "Yumurta, anne sütünden sonraki en kaliteli protein kaynağıdır. Ayrıca, içerdiği vitaminler sayesinde beyin fonksiyonlarının düzenli çalışmasına yardımcı olur" dedi. Gündüz, çocukların beslenme çantalarına her gün çeşitli meyveler koymalarını önerdi.

Sağlıklı kuruyemişlerin de beslenmede önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Gündüz, bu gıdaların porsiyon kontrolü ile tüketilmesi gerektiğini söyledi. Kalsiyumdan zengin süt ve süt ürünlerinin, çocukların kemik gelişimi için şart olduğunu belirtti.

Gündüz, ebeveynlerin çocukları için rol model olduğunu hatırlatarak, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek için birlikte yemek hazırlamanın ve sofrada olmanın önemine değindi. Ayrıca, akşamları beslenme çantasını beraber hazırlamanın çocukların sağlıklı atıştırmalık seçimlerine olumlu katkı sağladığını ifade etti.

Son olarak, çocukların sağlıksız atıştırmalıklardan uzak tutulması gerektiğini belirten Gündüz, ana öğünlerin atlanmaması ve sağlıklı atıştırmalıkların miktarının kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. "Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının çocukluk döneminde kazandırılması, gelecekteki sağlıkları için büyük önem taşıyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.