Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu sistemi!

Türkiye'de sağlık hizmetlerinde daha düzenli ve etkin bir yönetim için önemli bir adım atılıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde yapılan düzenleme ile hastaların randevu süreci daha kontrollü bir şekilde işleyecek.

Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu sistemi!
Yayınlanma:

Yeni dönemde, hastalar randevu alırken randevu tarihinden bir gün önce, katılıp katılamayacaklarını belirtmek zorunda olacaklar. Bu onay, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar verilebilecek. Eğer hasta onay vermezse, randevusu otomatik olarak iptal edilecek.

Hasta, onayını internet üzerinden veya ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla verebilecek. Bu sayede, hastaların randevu durumunu kontrol etmeleri ve gerektiğinde iptal etmeleri daha kolay olacak.

Onaylı randevu sistemi, boşa çıkan randevuların daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacak. İptal edilen randevular, hizmet bekleyen diğer hastalar için kullanılacak ve öncelikli olarak daha önce sisteme talepte bulunanlara verilecek.

Ancak, 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu düzenlemenin dışında tutulacaklar. Bu kişiler, onaylı randevu sistemi uygulamasından muaf tutulacaklar.

Bu yeni düzenleme, hastane randevu sürecinin daha düzenli ve verimli bir şekilde işlemesini sağlayarak, sağlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulmasına katkı sağlayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.