Kadınlara müjde! Bu su saç uzatıyor!

Aktar Ömer Yeşil, biberiye suyunun saçı uzatmaya yardımcı olduğunu belirterek, “Vatandaşlar biberiye suyunu genellikle saç bakımında kullanıyor. Ancak biberiye suyunun bağırsak çalıştırma, ödem atma ve yağ yakma gibi diğer faydaları da var." dedi.

Kadınlara müjde! Bu su saç uzatıyor!
Yayınlanma:

Son zamanlarda saç bakımında doğal alternatifler arayanların gözdesi haline gelen biberiye, aktarlarda büyük ilgi görüyor. Geleneksel tıpta uzun süredir kullanılan biberiye, şimdi saç bakımında da kendine önemli bir yer edinmiş durumda. Biberiye suyunun saç uzatıcı, kırık onarıcı ve saçı parlaklaştırıcı etkileri, onu aktarlarda en çok aranan ürünlerden biri yaptı. Saç dökülmesi yaşayanlar ve saçlarını güçlendirmek isteyenler, biberiye suyunu tercih ediyor. Sosyal medyada paylaşılan olumlu sonuçlar, bu doğal ürünün popülaritesini artırıyor.

"BİBERİYE SUYUNA BÜYÜK BİR TALEP VAR"

Aktar Ömer Yeşil, biberiye suyunun saçı uzatmaya yardımcı olduğunu belirterek, “Vatandaşlar biberiye suyunu genellikle saç bakımında kullanıyor. Ancak biberiye suyunun bağırsak çalıştırma, ödem atma ve yağ yakma gibi diğer faydaları da var. Son zamanlarda reklamlar nedeniyle biberiye suyuna olan talep artmış durumda. Biberiye suyu saç uzatır, kırıkları onarır ve saçı parlatır. Gerçekten güzel bir bitki” dedi.

biberiye2.gif

Biberiye suyunun nasıl hazırlandığı hakkında bilgi veren Yeşil, “Biberiye suyu genellikle damıtma suyu ile yapılır. Ancak evde de üç taşım kaynatılarak hazırlanabilir. Bu yöntem daha basit olup oldukça etkili. Su kaynamaya başladıktan sonra biberiye eklenir ve 3-4 dakika kaynatılır. Ardından suyu şişeye koyup saçınıza uygulayabilirsiniz ya da duşta saçınızı bu su ile yıkayabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Biberiye dışında, Hindistan cevizi, argan, susam, yılan ve Hint yağlarının da saç sağlığına katkı sağladığını belirten Yeşil, “Saç dökülmesine karşı, yeni saç çıkarmaya yardımcı ve beyaz saçları azaltan özel karışımlar da hazırlıyoruz” dedi.

Ömer Yeşil, aktarlara kadınların daha fazla ilgi gösterdiğini, özellikle ödem atıcı, yağ yakıcı çaylar ile cilt temizliği için eşek sütlü ve keçi sütlü sabunlara yöneldiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.