Kuş gribi aşısı penguenlerde denendi

Fransa, kuş gribine (H5N1) karşı koruma sağlamak amacıyla geliştirdiği RNA aşısını ülkenin denizaşırı topraklarındaki penguenler üzerinde test ediyor.

Kuş gribi aşısı penguenlerde denendi
Yayınlanma:

Le Figaro'nun haberine göre, Fransız hayvan sağlığı şirketi Ceva tarafından çiftlik hayvanları ve yaban hayat için geliştirilen aşı, hayvanat bahçelerindeki kuşlar ile doğada da denendi.

Fransız Güney ve Antarktika topraklarındaki Crozet takımadalarında Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) ve Fransız Kutup Enstitüsü'nden (IPEV) bir ekip, kral penguen yavrularına küçük ölçekli bir aşılama kampanyası başlattı. CNRS araştırmacısı Thierry Boulinier, aşılanan elli kadar yavru penguenin durumunun iyi olduğunu ve aşının zararsız olduğunu bildirdi. Boulinier, aşının kas içi enjeksiyon yoluyla uygulandığını ve -80°C'de saklanması gerektiğini belirterek, uygulamanın zahmetli olduğunu ancak bu tür kampanyalarda deneyim sahibi olduklarını vurguladı.

Kuş gribi, 2022 yılında Fransa'nın Brittany bölgesindeki sümsük kuşu popülasyonunun neredeyse yarısını yok etmişti. Bu yeni aşı, hem çiftlik hayvanlarını hem de vahşi kuşları koruma amacı taşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.