Kuzukulağı’nın faydalarını biliyor muydunuz?

Doğadaki en güçlü mikrop öldürücü olarak kabul edilen 'Kuzukulağı', bilim insanları tarafından incelendi ve bunun faydaları ortaya çıkartıldı. Bu faydaların neler olduğuna gelin hep birlikte göz atalım…

Kuzukulağı’nın faydalarını biliyor muydunuz?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Yüksek oranda C vitamini içermesi, kuzukulağı otunun birçok hastalığın tedavisinde etkili olduğunu gösteriyor. Ayrıca, bağırsakların daha iyi çalışmasına yardımcı olan yüksek lif içeriğiyle dikkat çekiyor.

Çiğ olarak tüketildiğinde kan şekerini düşürebilen kuzukulağı otu, tıbbi bir bitki özelliği ile ateşli hastalıkların tedavisine katkı sağlıyor.

Kurutulmuş köklerinden yapılan çayın safra ve idrar söktürücü etkileri bulunan kuzukulağının taze yapraklarından hazırlanan karışım, deri hastalıkları ve yanık durumları üzerinde olumlu etkiler gösteriyor.

Kuzukulağı, diş ve ağız sağlığına da büyük katkı sağlayarak iskorbüt gibi ciddi ağız hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Anne sütünü arttırmaya destek olan kuzukulağı tohumları, bebeklerin sağlıklı gelişimine de katkı sağlıyor. Aynı zamanda zayıflatıcı etkisi sayesinde, diyet listelerinde de yer alabilecek bir bitki olarak öne çıkıyor. Kuzukulağının sağlık açısından pek çok olumlu özelliği bulunması, doğal bir şifa kaynağı olarak dikkat çekiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.