Lif deposu turp her derde deva!

Sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez sebzelerinden biri olan turp, birçok faydasıyla dikkat çekiyor. Lif, vitamin ve mineral açısından zengin olan turp, sindirim sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok alanda olumlu etkiler sağlıyor. Ancak uzmanlar, bu faydalı sebzenin aşırı tüketiminden kaçınılması gerektiği konusunda uyarıyor.

Lif deposu turp her derde deva!
Yayınlanma:

Turp, içerdiği antioksidanlar ve lifler sayesinde kalp sağlığını destekliyor. Düşük kalorili yapısı ile kalp dostu bir seçenek sunan turp, aynı zamanda kalp hastalıklarına karşı koruyucu olabiliyor. Uzmanlar, turpun dengeli bir diyetin parçası olarak tüketilmesini öneriyor.

DOĞAL BİR ANTİ-AGİNG ETKİSİ SUNUYOR

Lif açısından zengin bir sebze olan turp, sindirim sisteminin düzenlenmesine katkı sağlıyor. Bağırsak hareketlerini artırarak kabızlık riskini azaltan turp, bu yönüyle gastroenterologlar tarafından da tavsiye ediliyor.

Cilt sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunan turp, içerdiği C vitamini sayesinde cildin genç kalmasına yardımcı olabiliyor. Turp doğal bir anti-aging etkisi sunuyor.

turp2.jpg

Bağışıklık sistemini güçlendiren vitamin ve minerallerle dolu olan turp, özellikle C vitamini sayesinde hastalıklara karşı direnç sağlıyor. Araştırmalar, turpun bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkilerini destekliyor.

Turp, kanserle savaşan fitokimyasallar içeriyor. Özellikle kükürt bileşenleri, kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebilir. Ancak uzmanlar, bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini vurguluyor.

AŞIRI TÜKETİME DİKKAT

Düşük kalorili ve lifli yapısıyla turp, kilo kontrolüne de yardımcı oluyor. Yemeklerde tatlandırıcı olarak kullanılabilen turp, aynı zamanda açlık hissini azaltıyor.

Böbrek sağlığına da olumlu katkıları bulunan turp, idrar söktürücü etkisi sayesinde böbreklerin temizlenmesine yardımcı olabiliyor.

tirp3.jpg

Düşük glisemik indeksi ile dikkat çeken turp, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabiliyor. Diyabet uzmanları, turpun diyabet hastaları için ideal bir sebze olduğunu belirtiyor.

Her ne kadar birçok faydası bulunsa da, turpun aşırı tüketimi bazı kişilerde sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Özellikle tiroid problemi olan kişilerin turp tüketimi konusunda dikkatli olmaları gerekiyor

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.