Neden sürekli yorgunum? Uzmanı yanıtladı!

Günümüzde birçok kişinin 'sürekli yorgun' hissettiğini belirten Diyetisyen Nimet Kültekin, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve düzenli uyku ile pek çok sorunun düzeltilebileceğini belirterek, "Şeker ve şekerli gıdalardan uzak duralım çünkü basit şekerler çok hızlı enerji verdileri gibi çok çabuk tükenirler enerjimizi düşürürler. Beslenme düzenlenmesine rağmen hala yorgunluk hissediliyorsa aile hekimine başvurmakta fayda var." dedi.

Neden sürekli yorgunum? Uzmanı yanıtladı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Günümüzde birçok kişinin 'sürekli yorgun' hissettiğini belirten Diyetisyen Nimet Kültekin, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve düzenli uyku ile pek çok sorunun düzeltilebileceğini dile getirdi.

Kültekin, yorgun hissedenlerin enerji seviye arttırabilmesi için güne kahvaltı ile başlamaları gerektiğine işaret ederek, "Güne iyi bir başlangıç için iyi bir kahvaltı şart. Sabah erken saatte protein ağırlıklı bir kahvaltı enerjinizi arttırmanıza yardımcı olur. Demir eksikliği durumlarında yorgun ve bitkin hissedersiniz. Karaciğer, yumurta, deniz ürünleri, kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler, kurubaklagiller, kuru meyveler en iyi demir kaynaklarıdır." dedi.

ekran-goruntusu-2023-11-05-145702.png

Daha çok posa (lif) tüketerek daha iyi kilo kontrolü sağlanabileceğini ifade eden Kültekin, şunları kaydetti:

"Bağırsakların ve kalbin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Kan şekeri dengesini sağlar. Enerji seviyesini yüksek tutar. Konsantrasyona yardımcı olur. Uzun süre tok hissettirdiği için kilo kontrolüne yardımcı olur. Bol miktarda sebze, meyve, tam tahıl, kurubaklagil vs tüketmek bol miktarda posa almanıza kabızlık ve halsizlik gibi problemlerin görülmesine engel olur."

Kültekin, su tüketiminin önemine dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Enerjimizi arttırmak için bol suya (günlük 8-10 bardak) ihtiyacımız var.
Şeker ve şekerli gıdalardan uzak duralım çünkü basit şekerler çok hızlı enerji verdileri gibi çok çabuk tükenirler enerjimizi düşürürler. Beslenme düzenlenmesine rağmen hala yorgunluk hissediliyorsa aile hekimine başvurmakta fayda var. Sebebi tiroid metabolizma bozukluğu, anemi (kansızlık) sorunlar olabilir."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.