Ölümcül virüs alarmı! Tüm açık hava etkinlikleri yasaklandı!

ABD'de sivrisinekler tarafından insanlara bulaşan ölümcül bir virüsün görülmesi yetkilileri harekete geçirdi. Virüsle enfekte olanların yaklaşık yüzde 30'unun hayatını kaybettiği, hayatta kalanların ise bazı nörolojik sorunlar yaşadığı belirtiliyor.

Ölümcül virüs alarmı! Tüm açık hava etkinlikleri yasaklandı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Massachusetts eyaletinin bazı bölgelerinde, doğu at ensefaliti (EEE) virüsünün sivrisinekler yoluyla yayılması nedeniyle çeşitli önlemler alınıyor.

Massachusetts Sağlık Departmanı yetkilisi Robbie Goldstein, Boston yakınlarındaki Worcester'da 80'li yaşlarda bir kişide bu virüsün tespit edildiğini açıkladı. Goldstein, bu vakanın eyalette bu yıl görülen ilk vaka olduğunu ve virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için çeşitli tedbirler aldıklarını belirtti.

Diğer bir eyalet yetkilisi Ashley Randle, Plymouth ve Worcester bölgelerinde sivrisinek ilaçlaması yapılacağını duyurdu. Randle, bölge halkına sivrisineklere karşı koruyucu giysiler giymeleri ve sivrisinek kovucu spreyler kullanmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, sivrisineklerin yoğun olduğu akşam ve şafak vakitlerinde açık hava etkinliklerinden kaçınılmasını önerdi.

Yetkililer, eyaletteki 10 bölgenin "yüksek veya kritik risk" altında olduğunu belirterek, Oxford bölgesinde akşam saatlerinde planlanan tüm açık hava etkinliklerini yasakladı. Plymouth sakinleri ise açık hava etkinliklerini yeniden gözden geçirmeleri konusunda uyarıldı.

"İNSANALARA BULAŞTIĞINDA CİDDİ SONUÇLARA YOL AÇIYOR"

Doğu at ensefaliti virüsü nadir görülmesine rağmen, insanlara bulaştığında ciddi sonuçlara yol açabiliyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine göre, bu virüsle enfekte olanların yaklaşık yüzde 30'u hayatını kaybederken, kurtulanlar ise genellikle nörolojik sorunlar yaşıyor. Virüsün semptomları arasında yüksek ateş, baş ağrısı, kusma, ishal ve uyku sersemliği bulunuyor ve hastalık için henüz kesin bir tedavi mevcut değil.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.