Ramazanda tatlı tüketimine dikkat: İşte tatlı krizini yok eden o tarif!

Ramazan ayında tatlı tüketimine karşı uyarılarda bulunan Diyetisyen Serkan Aksoy, açıklamalarda bulundu. Aksoy, uzun süren açlık dönemlerinde tatlı ihtiyacının arttığını belirterek, tatlı tüketirken içeriklere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ramazanda tatlı tüketimine dikkat: İşte tatlı krizini yok eden o tarif!
Yayınlanma:

Diyetisyen Serkan Aksoy, Ramazan ayında tatlı ihtiyacının artmasının nedenini uzun açlık sürelerine ve düşen plazma glukoz seviyelerine bağlayarak açıkladı. Bu durumda, vücudun beynin tek enerji kaynağı olan glukozdan mahrum kalmasıyla tatlı ihtiyacının normal zamana göre daha fazla oluştuğunu belirtti.

Dyt. Aksoy, tatlı ataklarını gidermenin en doğru yolunun meyve, bal, pekmez ve kuru meyvelerle yapılmış tatlılar olduğunu belirtti. Ayrıca, protein ve yağ içeriği açısından kan şekerinin hızlı artmasını engellemek için tatlıların süt ile yapılanların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

İNCİR UYUTMASI EN SAĞLIKLI TARİFLERDEN

Diyetisyen Serkan Aksoy, içeriğinde glukoz şurubu, mısır şurubu ve fruktoz şurubu bulunan tatlılardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, genellikle kapalı olarak satılan düşük maliyetli tatlılardan kaçınılması gerektiğini belirtti. Bu tür tatlıların karaciğer yağlanması, insülin direnci ve diyabet riskini artırabileceğini ifade etti. Aksoy ayrıca, fazla kalori içeren baklava, kadayıf ve şerbetli tatlıların tüketilmemesi gerektiğini söyleyerek, bu tatlıların obezite ve metabolik sendrom riskini artırabileceğini vurguladı.

Aksoy, ramazanda sağlıklı bir tatlı tüketmek isteyenler için de 'incir uyutması' tatlısını öneriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.