Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan üst solunum yolu enfeksiyonları için uyarı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ekim ve kasım aylarının üst solunum yolu enfeksiyonlarının sık görüldüğü dönemler olduğunu vurgulayarak, vatandaşları hijyen kurallarına uymaya ve hasta bireylerden uzak durmaya teşvik etti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan üst solunum yolu enfeksiyonları için uyarı
Yayınlanma:

Yozgat’a bir dizi program için gelen Bakan Memişoğlu, burada çiçeklerle karşılandı ve Yozgat Valiliği’ni ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Memişoğlu, Yozgat’ın sağlık hizmetlerini daha da iyileştirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Bakan Memişoğlu, “Cumhurbaşkanımızın 'hayalim' dediği şehir hastanelerinin ilki Yozgat’ta hizmete açıldı. Burada sağlık hizmetlerini nasıl daha iyi sunabileceğimizi değerlendiriyoruz.” dedi.

Yozgat’ın sağlık altyapısının gelişiminden memnun olduğunu belirten Bakan, Türkiye’nin dünya genelinde sağlık hizmetlerini iyi sunan ülkelerden biri olduğunu söyledi. Toplumun sağlık bilincini artırmasının önemine dikkat çeken Memişoğlu, “Hastalanmadan sağlığınıza dikkat edin. Bağımlılıklardan, sağlıksız beslenmeden ve hareketsizlikten kaçının!” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Bakan Memişoğlu, Yozgat Şehir Hastanesi’ni ziyaret ettikten sonra Adalet Eğitim Merkezi’nde düzenlenen İl Sağlık Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Ziyaretinin sonunda AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Bakan, yerel esnafla bir araya geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.