Sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenler dikkat: Bunları yapmayın!

Sağlıklı ve güzel görünümlü bir cilt elde etmek için uykudan beslenmeye kadar çok farklı etkenlere dikkat etmek gerekiyor. Bu etmenlere dikkat edilmediğinde ise cilt sağlığı olumsuz etkilenebiliyor. Peki, hangi eksiklikler cilt sağlığını olumsuz etkiliyor? İşte detaylar...

Sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenler dikkat: Bunları yapmayın!
Yayınlanma:

Güzel ve pürüzsüz bir cilde sahip olma isteği birçok kadının ortak hayali. Ancak farkında olmadan yapılan bazı günlük alışkanlıklar, cilt sağlığını olumsuz etkileyerek, istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. Özellikle çevresel faktörler ve yaşam tarzı tercihleri, ciltte sivilce, kırışıklık ve kuruluk gibi sorunları tetikleyebilir. İşte cilt sağlığını tehdit eden 5 temel faktör...

YETERSİZ UYKU

Vücut, uyku sırasında kendini yeniler. Yetersiz ve düzensiz uyku, cilt hücrelerinin yenilenmesini engelleyerek, mat ve kuru bir cilt yapısına neden olabilir.

uyku.jpg

SAĞLIKSIZ BESLENME

Vitamin eksikliği, aşırı tuz ve şeker tüketimi gibi sağlıksız beslenme alışkanlıkları, cildin hızlı yaşlanmasına ve sağlığını yitirmesine sebep olabilir.

beslenme.jpg​​​​​​​

GÜNEŞ KREMİ KULLANMAMAK

Güneş kremi olmadan güneşe maruz kalmak, erken yaşlanma belirtilerini artırır ve cilt kanseri riskini yükseltir. Bu nedenle, dışarı çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu kullanmak önemlidir.

guneskremi.jpg​​​​​​​

SİVİLCE SIKMAK

Sivilce sıkmak, ciltte iltihaplanma, leke oluşumu ve bakteriyel artışa neden olur. Sivilcelerle başa çıkmak için doktor kontrolünde tedavi almak en doğru yaklaşımdır.

sivilcesikmak.jpg​​​​​​​

HAVUZDAKİ KLOR

Havuzlarda bulunan klor, cilt ve saç üzerinde olumsuz etkiler bırakabilir. Havuzdan çıktıktan sonra vücudu klordan arındırmak, cilt sağlığı açısından önemlidir.

klor.jpg​​​​​​​

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.