Siğil bulaşıcı mıdır? Siğil nasıl geçer?

Siğiller, deride meydana gelen bulaşıcı bir viral enfeksiyon olarak biliniyor. Genellikle insan papillomavirüsü (HPV) adı verilen bir virüsün neden olduğu cilt lezyonları olarak adlandırılıyor. Peki, Siğil bulaşıcı mıdır? Siğil nasıl geçer? İşte detaylar…

Siğil bulaşıcı mıdır? Siğil nasıl geçer?
Yayınlanma:

Siğiller, cilt hücrelerinin HPV virüsü tarafından enfekte edilmesi sonucu oluşur. Siğiller vücudun herhangi bir yerinde görülebiliyor.

SİĞİLLER İÇİN ÇEŞİTLİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ MEVCUT

Siğiller birkaç milimetre ila birkaç santimetre arası büyüklükte, pürüzlü ve sert kabarıklıklar halinde oluyor. Siğillerin rengi genellikle deri rengi veya biraz daha koyu olabiliyor. Siğiller için çeşitli tedavi yöntemleri mevcut. En yaygın tedavi yöntemleri arasında sıvı azot tedavisi, salisilik asit tedavisi ve lazer tedavisi biliniyor. Dondurma tedavisi, siğilin üzerini dondurarak ölmesini sağlar. Elektrokoter ise elektrik akımını kullanarak siğilin yakılmasını sağlar. Tedavi yöntemi, siğilin türüne ve yerine bağlı olarak değişebiliyor. Siğillerin tedavisi için bir doktora görünmek oldukça önemli.

el.jpg

SİĞİL BULAŞICI MI?

Cilt teması ile bulaşabilir. Siğilin olduğu bölgeye dokunduktan sonra eller mutlaka yıkanmalı. Yıkamadan başka bir bölgeye temas edilirse veya başka bir kişiye dokunulursa, bulaşabilir. Siğil virüsü, havlu, terlik, ayakkabı veya diğer kişisel eşyalar gibi ortak eşyalar aracılığıyla bulaşabilir. Siğil virüsü, sıcak ve nemli alanlarda daha kolay bulaşabilir. Yüzme havuzları, spor salonları ve duşlar gibi yerlerde bulaşma riski artabilir. Siğiller, cinsel temas yoluyla da bulaşabiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.