SMA'lı bebeklerin aileleri çözüm bekliyor

SMA'lı bebeklerin aileleri tedaviyi karşılamak için tüm olanakları değerlendirmeye çalışıyor. Seslerini duyurmak isteyen aileler, hükümetten yardım bekliyor.

SMA'lı bebeklerin aileleri çözüm bekliyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastası bebeklerin aileleri çocuklarının tedavilerini karşılamak için tüm olanakları kullanmaya çalışıyor. Mamak Belediyesi ve Engelliler Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği yaz şenliğinde bir çok aile yardım toplamak için stant açtı.

anadolu-20240602-111807-0000.jpg

Bir dozu yaklaşık 2,5 milyon dolara mal olan Zolgensma, merkezi sinir sistemini bozmak suretiyle kasları zayıflatan ve giderek hareket edemez hale getiren genetik bir hastalık olan SMA'nın ilerlemesini durduruyor. Aileler tedaviyi yapabilmek için ellerinden gelen çabayı sarf ediyor ancak ne yazık ki yetersiz kalıyor.

AİLELER ÇÖZÜM BEKLİYOR

Aileler, 2 yaşından küçük ve 21 kilodan az çocuklara uygulanabilen Zolgensma'nın ücretsiz sunulması için Türkiye'de de kampanyalar yürütüyor ancak bu çalışmalar bir karşılık bulmuyor.

anadolu-20240602-111849-0000.jpg

Aileler kendi imkanları ve gönüllülerin çabaları ile az da olsa süreci ilerletmeye çalışıyor ancak yine de tüm imkanlar kullanıldığı halde çözüm tam olarak bulunamıyor.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de stantları gezerek ailelerin taleplerini dinledi. Konu hakkında ailelerden bilgi alan Başkan Şahin, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Başkan Veli Gündüz Şahin'in ziyaretinden memnun olduklarını belirten aileler, teşekkürlerini sundu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.