SMA'lı Zeynep Bebek yaşamak için yardım bekliyor

Uzun zamandır ülke gündeminin en önemli konu başlıklarından olan SMA'lı bebekler ve aileleri, yaşanan tüm zorluklara rağmen mücadele etmeye devam ediyor. SMA'lı Zeynep bebek için geç kalınmış kampanyası gönüllüleri tarafından yapılıyor.

SMA'lı Zeynep Bebek yaşamak için yardım bekliyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Henüz 25 aylık olan Zeynep bebek, 15 aydır süren kampanyasını 7 cihaza bağlı şekilde yürütüyor. Gönüllü abisi Abdullah Pınar, İdil bebeği kurtardıktan sonra Zeynep için mücadele ettiklerini söyledi.

"İdil bebeğimizi sağlıklı bir şekilde 3 ayda kampanyası tamamlayarak Dubai'ye gönderdik." diyen Abdullah Pınar, şimdi de Zeynep bebek için alanlarda olduklarını ifade etti.

anadolu-20240604-005452-0000.jpg

DEVLETTEN ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

İnsanlardan tek beklentilerinin cebiyle vicdanın arasında kalmaması olduğunu kaydeden Pınar, devletin artık SMA'lı bebeklere bir çözüm üretmesi ve aileleri perişan durumdan kurtarması için kamuoyu oluşturmak istediklerini söyledi.

Ailelerin bir çıkış noktası olmadığını ve tüm ihtiyaçların gönüllülük üzerinden toplanan bağışlarla sağlandığını ifade eden Pınar, insanların bu kampanyalara kayıtsız kalınmaması gerektiğini söyledi.

anadolu-20240604-004444-0000.png

"SMA'LI BEBEKLERE YASAL DİLENCİLİK YAPTIRMAYIN!"

SMA'lı bebeklerin ailelerinin çaresizliğine vurgu yapan Abdullah Pınar, şu an ailelere "yasal dilencilik" yaptırıldığının altını çizdi. Abdullah sözlerine şöyle devam etti:

"Eskişehir'de köyde yaşayan bir aile, durumları çok kötü. Zeynep'in kardeşi daha var. Aile köyde kimseye sesini duyuramadığı için Eskişehir'e taşınmak zorunda kalmış. Baba inşaat işçisi. Biz elimizden geldiği kadar masraflarına ortak olmaya çalışıyoruz ama burada bizim de gücümüzün yetmediği durumlar çıkıyor maalesef. Biz gücü yeten insanlardan sponsorluk bekliyoruz. İnsanların duyarlı olmasını bekliyoruz. Kesinlikle valilik kampanyası olduğu için bu hesaplara para girişi var çıkışı yok! Hiç kimsenin aklına başka birşey gelmesin. Burada toplanan tüm paralar SMA'lı bebeklerin ailelerine ait hesaplara gidiyor. Kampanya Instagram üzerinden SMA Zeynep'e Umut ol sayfasına girerek bizlerin kampanyasına destek olabilirler. Kampanyalarımızı Valilik onaylı olup Eskişehir Valiliği'nden Onay alınarak başlatılmıştır. Şu an 81 ilde kampanyamız devam etmekte."

anadolu-20240604-005417-0000.jpg

Pınar, Zeynep'in 3 kardeşi daha olduğunu belirterek, Zeynep'in kampanyasına geç kalındığını ve 15 aydır yatağa bağımlı olarak 7 cihazla yaşamını sürdürdüğünü aktardı.

DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR O DA ZEYNEP'E CAN OLUR

Zeynep'in kampanyasının şu an sadece yüzde 29'luk diliminde olduğunu ifade eden Gönüllü Abisi Abdullah Pınar, şunları ifade etti:

"Zeynep gerçekten nefes almakta çok zorluk çekiyor. Yoğun bakımda yatmış. Bir bebek yoğun bakımda direnmiş. Zeynep direnirken biz neden burada sessiz kalalım diyoruz. Hep beraber el ele devam edelim diyoruz. Zeynep'in dediğim gibi kardeşleri var. Zeynep'in kardeşleri parka bile gidemiyorlar, Zeynep'e herhangi bir enfeksiyon gelmemesi için. Zeynep dışarıya çıkamıyor. Zeynep yeri geliyor zor nefes alıyor. Zeynep yutkunmakta zorluk çekiyor. Lütfen bu bebekleri görmezden gelmeyelim! Hep beraber el ele vererek bu bebekleri kurtaralım. Bugün Zeynep yarın bir başkası, biz bu kampanyaları gönüllü olarak sizin bebekleriniz için de yapıyor olabilirdik. Bu yüzden empati yaparak bu kampanyalara destek olmanızı rica ediyoruz. Sağlıklı bedenlerinizin sadakasını istiyoruz. Damlaya damlaya göl olur. O da Zeynep'e can olur diyoruz."

anadolu-20240604-004656-0000.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum